Δείπνο με «άρωμα» Ελλάδας για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι [ Φωτογραφίες]

13 Δεκεμβρίου 2020 19:00

Το team του Πειραιώτη σεφ Δημήτριου Ντιμπ έφυγε το μεσημέρι από το Σικάγο και «στρατοπέδευσε» στο loft για να ξεκινήσει τις ετοιμασίες για τον «μυστικό δείπνο» με άρωμα Ελλάδας.

Ο MVP του NBΑ, μαζί με τον αδερφό του Θανάση, στο πριβέ γεύμα που διοργάνωσε ο προπονητής των Bucks το απόγευμα της Παρασκευής σε ένα πολυτελές loft με μίνιμαλ αισθητική και πανοραμική θέα τη λίμνη Μίσιγκαν, είχε την ευκαιρία να απολαύσει ελληνικές νοστιμιές που θυμίζουν στον σταρ του NBA, τη μητέρα πατρίδα μέσα από το μενού που επιμελήθηκε ο σεφ Δημήτριος Ντίμπ. Μάλιστα, ο ταλαντούχος σεφ, ταξίδεψε με την ομάδα του σικ εστιατορίου Avli Rivernorth από το Σικάγο, στο Μιλγουόκι ενώ το προσεγμένο μενού απέσπασε άριστες κριτικές. Βέβαια, το συγκεκριμένο surprise supper αποτέλεσε και μια καλή ευκαιρία για τον προπονητή του Γιάννη να του υπενθυμίσει πόσο πολύτιμος είναι και να του εκφράσει για μια ακόμα φορά ότι αυτό που επιθυμεί η ομάδα είναι να εξακολουθεί να αγωνίζεται στο Fiserv Forum. «Τι καλό μας έχεις ψηλέ;» ήταν οι πρώτες κουβέντες του Έλληνα σταρ του NBA στον σεφ. «Εσύ είσαι ψηλός…» του απάντησε γελώντας και στη συνέχεια τον ενημέρωσε για τα πιάτα που είχαν γεύση από Ελλάδα. «Ήταν χαλαρός και ευδιάθετος. Γεμάτος ενέργεια αλλά παράλληλα ένα παιδί σοβαρό και προσγειωμένο» είπε ο Δημήτριος Ντίμπ και σπεύδει να συμπληρώσει «Έδειχνε να απολαμβάνει τα πιάτα ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που μετά το γεύμα σηκωνόταν και έπαιζε μπάσκετ με τον αδερφό του. Είναι πολύ παθιασμένος με αυτό που κάνει. Το αγαπάει και αυτό βγαίνει…».

Παιδάκια, σουτζουκάκια και greek παστίσιο

Στον 8ο όροφο του loft όπου έγινε το greek style δείπνο προς τιμή του Γιάννη Αντετοκούνμπο οι κατσαρόλες και τα τηγάνια είχαν πάρει από νωρίς φωτιά. Το team του ελληνικού εστιατορίου, με τον σεφ Δημήτριο Ντιμπ έφυγε το μεσημέρι από το Σικάγο και μετά από μια διαδρομή μιας ώρας και 45 λεπτών στον τεράστιο αυτοκινητόδρομο I-94 «στρατοπέδευσε» στο loft και ξεκίνησε τις ετοιμασίες για τον «μυστικό δείπνο» με άρωμα Ελλάδας. Η ομάδα των σεφ έπρεπε να δουλέψει γρήγορα και μεθοδικά γιατί τα πιάτα ήταν πολλά και όλα έπρεπε να είναι έτοιμα μέχρι τις 7 όπου είχε οριστεί η άφιξη των υψηλών προσκεκλημένων. Των αδερφών Αντετοκούνμπο, του προπονητή και της ομάδας όπου έμειναν κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένοι από τα ελληνικά καλούδια. Σαγανάκι με μαρμελάδα σύκο, γαρίδες καταίφι, τυροπιτάκια με τραγανό φύλλο,σουτζουκάκια συμπεριλαμβάνονταν στα ορεκτικά ενώ το κύριο πιάτο είχε κρεατικά, με τα παιδάκια να έχουν πρωταγωνιστικο ρόλο, χωριάτικη σαλάτα και παστίτσιο με μια πλούσια ελληνικότατη μπεσαμέλ που έκανε τους συμπαίκτες των αδερφών Αντετοκούνμπο να παραμιλούν. Όλα φυσικά όπως λέει ο σεφ σερβιρισμένα με ελληνικό τρόπο σε πιατέλες. Εκτός από τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούμπο που συνόδευσαν το φαγητό τους με μεταλλικό νερό, οι συμπαίκτες τους δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην ελληνική μπύρα και το τσίπουρό που όμως απόλαυσαν πίνοντας μόνο από ένα ποτηράκι ο καθένας καθώς την επόμενη ημέρα είχαν προπόνηση.

Από το μεγάλο λιμάνι, στα Εμιράτα και το Σικάγο

Εκεί, στην “αποστειρωμένη” σχεδόν …. χειρουργική κουζίνα, του Avli Rivernorth στην πόλη του Αλ Καπόνε, ο Πειραιώτης σεφ Δημήτριος Ντίμπ, μαθαίνει τους Αμερικανούς να απολαμβάνουν ελληνικές νοστιμιές. Όπως του δίδαξε η Μανιάτισσα μητέρα του Μαριαλίνα Πατσουράκου και ο Έλληνας με τις συριακές ρίζες πατέρας του Μάριος Ντίμπ. Μια εκλεπτυσμένη μαμαδίστικη ελληνική κουζίνα, την οποία ο σέφ σέρβιρε στους υψηλούς εργοδότες του αφού το cv του περιλαμβάνει από μεγάλα ξενοδοχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό μέχρι τις βασιλικές οικογένειες της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ.
Πνεύμα ανήσυχο ο Δημήτριος Ντίμπ, δηλώνει πολίτης του κόσμου. Του αρέσει να ταξιδεύει, να πειραματίζεται με νέες γεύσεις και να μεταλαμπαδεύει την ελληνική κουλτούρα μέσα από τα πιάτα και τις συνταγές του. Σε όποια γωνιά του κόσμου και αν βρεθεί η Ελλάδα είναι πάντα μέσα του. Στο Σικάγο βρέθηκε εντελώς τυχαία. Ήταν μια πρόταση που ήρθε πριν από περίπου δύο χρόνια από έναν καλό του φίλο και αυτό ήταν που τον έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη να ετοιμάσει τις βαλίτσες του και να ταξίδεψει στην άλλη άκρη της γης. Και τα κατάφερε.Έκανε τους Αμερικανούς του Σικάγο να …παραμιλούν με το greek kebap, τα σουτζουκάκια, τον μπακλαβά ενώ τους έμαθε και τα μυστικά του ελληνικού καφέ στη χόβολη και του λαχταριστού greek cappuccino freddo με γερές δόσεις κανέλας. Ήδη το όνομα του “ακούγεται” δυνατά στα περιοδικά, τις εφημερίδες και τα sites γευσιγνωσίας με τις κριτικές που γράφονται από τις δυνατές “πένες” του χώρου να είναι διθυραμβικές.