Δείτε live το ταξίδι του Άγιου Βασίλη!

24 Δεκεμβρίου 2018 22:02

Το ταξίδι του Άγιου Βασίλη ξεκίνησε!

Ο αγαπημένος άγιος των παιδιών ξεκίνησε, όπως κάθε χρόνο στις 24 Δεκεμβρίου, το ταξίδι του και το μοίρασμα των δώρων. Η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής παρακολουθεί κάθε κίνησή του.

Δείτε τους σταθμούς του ταξιδιού καθώς και την καταμέτρηση των δώρων που χαρίζει μέσα από το σάιτ της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Aμερικής (Norad).

Τα ραντάρ καταγράφουν την πορεία του έλκηθρου χάρη στους υπέρυθρους αισθητήρες που έχει στη μύτη του ο Ρούντολφ, ο ένας από τους εννέα τάρανδους του Αγίου.

Η ανάμιξη της Norad στην ασφάλεια του Αγίου άρχισε το 1955 με αφορμή ένα τυπογραφικό λάθος: σε μια διαφήμιση των πολυκαταστημάτων Sears σε τοπική εφημερίδα του Κολοράντο αναγραφόταν ένα τηλέφωνο με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον Άγιο Βασίλη.

Ο αριθμός αυτός όμως δεν ήταν άλλος από το «κόκκινο τηλέφωνο» της Norad – και μάλιστα εν μέσω Ψυχρού Πολέμου.

Αν και αρχικά έμεινε κατάπληκτος, ακούγοντας στην άλλη άκρη της γραμμής ένα αγόρι να τον ρωτάει αν ήταν όντως ο Άγιος Βασίλης, ο σμήναρχος Χάρι Σουπ, που είχε υπηρεσία εκείνη την ημέρα, αποφάσισε να συμμετάσχει στο «παιχνίδι». Έτσι, έδωσε εντολή στους υφισταμένους του να παρέχουν πληροφορίες στο κοινό για το πού βρίσκεται ο Άγιος Βασίλης και μάλιστα τηλεφώνησε σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό για να δηλώσει ότι είδε ένα «παράξενο αντικείμενο» στον ουρανό!

 

https://www.youtube.com/watch?v=3R23qRKRapo