Δεν φαντάζεσαι τα ποσά που κερδίζει ο Αντετοκούνμπο – είναι ο φετινός MVP του NBA (φωτογραφία)

Δημοσιεύθηκε: 03/07/2019 17:00
Δεν φαντάζεσαι τα ποσά που κερδίζει ο Αντετοκούνμπο - είναι ο φετινός MVP του NBA (φωτογραφία)

Τις προάλλες πέρασε από ένα γήπεδο των Αθηνών, μαζεύτηκαν πιτσιρίκια και ακόμα μια φορά έγινε ο χαμός. Όχι τυχαία, αφού ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πλέον είναι role model για τα πιτσιρίκια που θέλουν ν’ ασχοληθούν με το δημοφιλέστατο άθλημα και στην Ελλάδα. Ο Έλληνας σταρ του NBA, δε, εδώ και δύο 24ωρα είναι ο φετινός MVP του NBA. Και δεν υπάρχει ούτε ένας που ν’ αμφισβητεί πως το άξιζε.

Το αγόρι που ξεκίνησε από τη φτωχογειτονιά των Σεπολίων και έφθασε στην κορυφή του κόσμου, μόνο με το ταλέντο του και εξαιρετικά σκληρή δουλεία, ξεπερνώντας κάθε ώρα και στιγμή τον ίδιο του τον εαυτό και δίνοντας ένα ακόμη παράδειγμα για το τι θα πει αριστεία.

Στα 24 του λοιπόν, έχει καταφέρει να εκπληρώσει και τα πιο τρελά του όνειρα και να κάνει υπερήφανο όχι μόνο τον εαυτό του και την οικογένειά του, αλλά και μια ολόκληρη χώρα.

Το Forbes πριν λίγο καιρό, στη σχετική του λίστα με τους πιο πλούσιους αθλητές κάτω των 30 ετών, συμπεριέλαβε και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, στην θέση 26, εκτιμώντας την περιουσία του Greek Freak σε 43,2 εκατ. δολάρια.

Απίστευτα ποσά

Όπως χαρακτηριστικά γράφει το Forbes, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:  «Επέκτεινε τη συμφωνία του με τη Nike και αύξησε την ετήσια αμοιβή του από τις 20.000 δολάρια στα 9 εκατ. δολάρια. Και η αμοιβή θα αυξηθεί με την κυκλοφορία του πρώτου sneaker της Nike με την υπογραφή του Αντετοκούνμπο».

Το  2016, ο Αντετοκούνμπο υπέγραψε ένα τετραετές συμβόλαιο με τους Μιλγουόκι Μπακς και το επέκτεινε και για την περίοδο 2020-2021, αντί 100 εκατ. δολαρίων. Να σημειωθεί, βέβαια, ότι στην περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ισχύει ο κανόνας, όποιος τα… φέρνει, τα παίρνει, αφού όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση, οι επιτυχίες του Greek Freak με τους Μπακς αποφέρουν 1, 1 δισ. ευρώ!

TIP

Το Forbes συμπληρώνει ακόμη ότι ο μισθός, τα κέρδη του Γιάννη Αντετοκούνμπο το χρόνο ανέρχονται στα 24,2 εκατ. δολάρια, ενώ οι ενισχύσεις από τα συμβόλαιά του στα 19 εκατ. δολάρια.