Δέσποινα Μοιραράκη: «Mε είχαν συλλάβει στο Ιράν επειδή φαινόταν η φράντζα μου»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

24 Σεπτεμβρίου 2022 10:30

Mε αφορμή τα δραματικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στο Ιράν, η Δέσποινα Μοιραράκη αναφέρθηκε στην περιπέτεια που έζησε η ίδια πριν από λίγα χρόνια στην Τεχεράνη.

Η επιχειρηματίας Δέσποινα Μοιραράκη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τόνισε μεταξύ άλλων: «Συνέβη στις δύο το μεσημέρι και δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Τρομοκρατήθηκα, είναι η αλήθεια. Οι γυναίκες, εκείνες οι αστυνομικίνες, ήταν πάρα πολύ απότομες και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως εξακολουθούσαν να μου μιλούν στα αγγλικά και με είχαν σε μια αγωνία για το τι θα μου συμβεί μέχρι να δω τον συνεργάτη μου, τον Πέρση να φτάνει.

Ήρθε μετά ο Πέρσης, μίλησε μαζί τους στα περσικά και μου εξήγησε πως είχα κάνει ένα μεγάλο αδίκημα γιατί φαινόταν η φράντζα μου. Δεν το ξεχνώ.

‘Έχεις κάνει ένα πολύ μεγάλο αδίκημα! Τα μαλλιά σου, οι τρίχες της κεφαλής, φαίνονται και καλύπτουν την επιδερμίδα!

Για αυτό πρέπει να τιμωρηθείς και αύριο το πρωί πρέπει να οδηγηθείς στο δικαστήριο’», είπε αρχικά η Μοιραράκη.

Στη συνέχεια είπε πως αντιμετώπισε ακόμη και το ενδεχόμενο φυλάκισης! «Η ποινή θα μπορούσε να ήταν φυλάκιση μέχρι και ενός χρόνου από όσα μου εξήγησε.

Όλα αυτά τα λέω γιατί και μια άλλη στιγμή είχαμε υποστεί και κάτι άλλο με τον γιο μου στο Πακιστάν.

Εγώ γενικότερα πηγαίνω στις χώρες της Ανατολής. Εκείνο που είναι σημαντικό είναι ότι ακόμα και σε ένα ξενοδοχείο να πας, δεν μπορείς να καθίσεις μαζί με τους άνδρες γιατί η θέση της γυναίκας εξακολουθεί να είναι υποδεέστερη.

Πραγματικά προσπαθώ και εγώ, για αυτό είμαι σήμερα εδώ, να στηρίξω αυτό το κίνημα», τόνισε η επιχειρηματίας.

Χθες Παρασκευή, ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων από τις διαδηλώσεις στο Ιράν ήταν τουλάχιστον δεκαεπτά.

Ανάμεσά τους και πέντε άνδρες ασφαλείας.

Πάντως, η ΜΚΟ «Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» που εδρεύει στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις πηγές της, ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.