Διάλειμμα για χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις: οι πιο συγκινητικές, ever (vds)

10 Δεκεμβρίου 2018 12:28

Διαφημίσεις που σε κάνουν ν’ ανατριχιάζεις. Μεταφέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων στη πιο συγκινητική του διάσταση. Έχουν γράψει ιστορία, καθεμιά στο είδος της. Ας τις δούμε, όμως, αναλυτικά. 

Η ασθένεια του Άγιου Βασίλη

Αν ο Άγιος Βασίλης αρρώσταινε, η έρευνα θα τον έσωζε. Αποστολή ενός μικρού κοριτσιού να σώσει τον δυστυχισμένο Άγιο Βασίλη.  Η διαφήμιση επιχείρησε να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κόσμου για το αλτσχάιμερ τα Χριστούγεννα του 2016 το AlzheimersResearch UK. Η διαφήμιση Santa Forgot με αφηγητή τον Stephen Fry για τα Χριστούγεννα 2016 κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις, με φόντο το Santa Forgot και μικρή Freya, που μεγάλωσε σ’ έναν κόσμο όπου ο Άγιος Βασίλης είχε σταματήσει να επισκέπτεται τα παιδιά την παραμονή των Χριστουγέννων.

Το θαύμα των Χριστουγέννων

Ο καλόκαρδος νυχτοφύλακα Χουστίνο  δουλεύει σ’ ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει κούκλες βιτρίνας. Κάθε βράδυ το ξυπνητήρι χτυπάει στις 10. Κάθε μέρα η ίδια ρουτίνα. Εκείνος, ετοιμάζει μικρές εκπλήξεις στον κόσμο, μέχρι που αντιλαμβάνονται ότι πίσω από αυτές κρύβεται ο νυχτοφύλακας.  Όταν εκείνος βλέπει ότι οι συνάδελφοι του έχουν κερδίσει το λαχείο νομίζει ότι τον έχουν ξεχάσει. Είναι όμως έτσι; Σε τρία λεπτά το φιλμ κατορθώνει να συλλάβει το πνεύμα των Χριστουγέννων και το αφηγείται με ένα τρόπο που συνδυάζει συγκίνηση, ζεστασιά, έκπληξη και χιούμορ. Η μουσική «Nuvole Bianche» είναι του Ιταλού πιανίστα και συνθέτη Λουντοβίκο Εϊνάουντι.

Βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=BOnrzULj-BE

Η πιο συγκινητική όλων

Χρόνο με τον χρόνο τα καταστήματα John Lewis κάνουν αριστουργηματικές καμπάνιες για τα Χριστούγεννα. Λίγοι ίσως ήταν εκείνοι που κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους με το συγκινητικό φινάλε της διαφήμισης που κόστισε 7 εκατομμύρια λίρες. Πρωταγωνιστές το γλυκύτατο τερατάκι Moz και ένα 7χρονο αγοράκι. Το τερατάκι Moz ζει κάτω από το κρεβάτι του πιτσιρικά και πολλές φορές τον κρατά άυπνο με το ροχαλητό του. Βαίνει κάτω από το κρεβάτι για να παίξει με τον μικρό Joe. Ενώ ο μικρός Joe αρχικά φοβάται, στη συνέχεια αναπτύσσουν έναν ξεχωριστό δεσμό. Οι δύο νέοι απίθανοι φίλοι μοιράζονται τα παιχνίδια και προσέχουν ο ένας τον άλλο, φροντίζοντας να μην τους ανακαλύψουν τα άλλα μέλη της οικογένειας. Στο φινάλε, όμως, βλέπουμε τον Moz να αποχαιρετά τον μικρό του φίλο που σκουντουφλά σε κάθε του δραστηριότητα από τα ξενύχτια μαζί του. Ο Moz αντιλαμβάνεται πως ο Joe πρέπει να μεγαλώσει χωρίς την παρουσία του. Έτσι αποφασίζει να του κάνει ένα αποχαιρετιστήριο δώρο που αφήνει κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ένα φωτεινό προβολέα για να τον βοηθά να κοιμηθεί.

Το φινάλε της διαφήμισης έκανε τους περισσότερους να συγκινηθούν και να δακρύσουν, με τη Charlotte Hawkins του Strictly και παρουσιάστρια του GMB να λυγίζει στον αέρα. “Πάντα με αγγίζουν οι χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις. Συγγνώμη, συνεχίστε, είναι εντάξει”.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Jw1Y-zhQURU