Οι διάσημες Ελληνίδες που άφησαν τα εγκόσμια και τάχθηκαν στον Θεό (βίντεο)

Δημοσιεύθηκε: 25/04/2019 16:00

Άφησαν τα εγκόσμια και τάχθηκαν στον Θεό. Μακριά απ’ τις κοσμικές επάλξεις και τα φλας, βιώνουν εμπράκτως την ταπεινότητα που δίδαξε ο Ιησούς Χριστός. Από τη μία στιγμή στην άλλη, απαρνήθηκαν καριέρα και οικογένεια. Βάδισαν στον δρόμο του μοναχισμού. Χωρίς φτιασίδια, μετάξια και φρου-φρου, έβαλαν ράσο και άλλαξαν εντελώς ζωή.

Η τραγουδίστρια Μαίρη Αλεξοπούλου ασπάστηκε τον μοναχικό βίο στα 44 χρόνια της, μετά από ένα τραγικό γεγονός, τον ξαφνικό χαμό της 18χρονης κόρης της.

Από την άλλη, έχουμε την πανέμορφη Αλεξανδριανή Σικελιανού , που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό ως η Αγγελικούλα της σειράς Πρόβα Νυφικού κι ενώ οι επαγγελματικές προτάσεις έπεφταν βροχή, η ηθοποιός αποφάσισε να απαρνηθεί τα καλλιτεχνικά μονοπάτια και να βαδίσει στον δρόμο του Θεού.

Η πιο γνωστή ίσως περίπτωση-για την οποία χύθηκε πολύ μελάνι τα προηγούμενα χρόνια- ήταν αυτή της ηθοποιού Ναταλίας Λιονάκη ή μοναχής Φεβρωνίας, αν προτιμάτε: Αιφνιδίασε τους καλλιτεχνικούς κύκλους και σόκαρε τους δικούς της ανθρώπους.

Ακόμα, η Άννια Φυσσούν, η μοναχοκόρη του Πέτρου Φυσσούν ασπάστηκε τον μοναχικό βίο πριν από 12 χρόνια, εγκαταλείποντας την υποκριτική.

Ξεχωριστές περιπτώσεις η καθεμιά, οι οποίες παρουσιάστηκαν αναλυτικά σε tribute από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. Δείτε τες.