Διατροφικά dont\\\’ s: Μην ξεκινήσεις τη μέρα σου με τις τροφές και τα ροφήματα που σου αποκαλύπτει η

27 Μαρτίου 2019 12:30

… Πολλές τροφές είναι απαγορευμένες. Όχι όλες τις ώρες, προς Θεού. Για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Mεταξύ αυτών, συγκαταλέγεται ένα ζουμερό χάμπουργκερ. Θα καθίσει σαν «δυναμίτης» στο στομάχι σου και δεν θα μεταβολιστεί σωστά με καμία δύναμη. Όσο κι αν το προηγούμενο βράδυ ή όλη την προηγούμενη μέρα νιώθεις ότι είχες φάει «ελλειμματικά», μην το κάνεις. Δεν υπάρχει χειρότερο «χτύπημα» για τον οργανισμό, την υγεία, άρα και για το βάρος σου! Ειδικά, για εμάς, τις γυναίκες είναι η Νο 1 απαγορευμένη τροφή με άδειο στομάχι. Δεν είναι, όμως, η μόνη.
 
Κρουασάν και γλυκά, επίσης, δεν ενδείκνυνται, σε αντίθεση με τα αβγά ή με ψωμί ολικής αλέσεως. Επίσης, το μέλι αντί για τη ζάχαρη, θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να έρθει στα… ίσια του. Το γιαούρτι, πάλι, το «αθώο», αν δεν έχεις φάει προηγουμένως κάτι άλλο, καλύτερα να το αποφύγεις: ένα ακόμα προϊόν που δεν μεταβολίζεται σωστά σε τέτοια περίπτωση.
Όσον αφορά τα φρούτα, το καρπουζάκι –έρχεται και καλοκαιράκι σιγά-σιγά– συνίσταται από κάθε διαιτολόγο. Είναι ένα απ’ τα καλύτερα φρούτα γιατί ενυδατώνει άψογα τον οργανισμό. Τέλος, μην ξεκινήσεις τη μέρα σου με πράσινα λαχανικά και κυρίως με πιπεριά. Αν επιλέξεις ομελέτα, προτίμησέ την σκέτη. Με τυρί light και μόνο. Τα πράσινα λαχανικά, αλλά και οι τομάτες, έχε το στον νου σου, θα επιβαρύνουν τον οργανισμό σου. Άσε τα καλύτερα για συνοδευτικά στο κυρίως γεύμα σου!

TIP 

Με τίποτα, προς Θεού, όσο κι αν αποτελεί αγαπημένη ελληνική -και ιταλική- συνήθεια, μην πιεις καφέ και ειδικά εσπρέσο, με άδειο στομάχι. Έτσι, «γρονθοκοπείς» τον οργανισμό σου!