Διαβάστε στο CIAO: To Four Seasons αναβιώνει το θρύλο του “Αστέρα”

Δημοσιεύθηκε: 05/05/2020 10:00
Διαβάστε στο CIAO: To Four Seasons αναβιώνει το θρύλο του “Αστέρα”

Επαναλειτουργεί με την υπογραφή της Four Seasons το ιστορικό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης. Ο στόχος να γίνει ένας ολοκληρωμένος τουριστικός πόλος πολυτελείας και πρότυπο αναφοράς στην αγορά της Μεσογείου.
Η αναβίωση του θρύλου. Της αστικής αίγλης της δεκαετίας του ’60. Αυτό είναι το στοίχημα για τη νέα εποχή του Αστέρα Βουλιαγμένης. Το όραμα είναι συγκεκριμένο: να γίνει «ένας διεθνής προορισμός για τον τουρισμό πολυτελείας στη Μεσόγειο», είπε ο Στέλιος Κουτσιβίτης, διευθύνων σύμβουλος της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε., στην παρουσίαση της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του επενδυτικού πλάνου στο ξενοδοχειακό σύμπλεγμα της Βουλιαγμένης. Αυτό επιχειρήθηκε με την έναρξη λειτουργίας του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, στα τέλη του περσυνού Μαρτίου, τοποθετώντας την Ελλάδα στον διεθνή χάρτη του υψηλού τουρισμού, καθώς αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο της πολυτελούς αλυσίδας στη χώρα, αλλά και το μόνο στη Μεσόγειο. Η επένδυση της Astir (www.astir.gr), που υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 650 εκατ. ευρώ συνολικά έχει ήδη ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ μαζί με το κόστος εξαγοράς (444 εκατ. ευρώ) και εκτείνεται σε 300 στρέμματα. «Συνιστά το μεγαλύτερο τουριστικό έργο που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στη χώρα», είπε ο κ. Κουτσιβίτης και «ένα από τα πιο σύνθετα έργα αξιοποίησης ακινήτων, που συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και στην ενδυνάμωση της θέσης της χώρας στο διεθνή τουριστικό χάρτη».
Η εταιρία εξαγοράστηκε το Οκτώβριο του 2016 από το Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, το οποίο τελεί υπό την καθοδήγηση της AGC Equity Partners με έδρα στο Λονδίνο και στο οποίο συμμετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Αμπου Ντάμπι και η τουρκική Dogus Group. Το έργο υλοποιείται πάνω σε τέσσερις πυλώνες: την πλήρη ανακαίνιση των ξενοδοχειακών υποδομών, την ανάπτυξη 13 πολυτελών κατοικιών, την αναβάθμιση της μαρίνας, όπως και της εμβληματικής παραλίας. Η εταιρία εξαγοράστηκε το Οκτώβριο του 2016 από το Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, το οποίο τελεί υπό την καθοδήγηση της AGC Equity Partners με έδρα στο Λονδίνο και στο οποίο συμμετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Αμπου Ντάμπι και η τουρκική Dogus Group. Το έργο υλοποιείται πάνω σε τέσσερις πυλώνες: την πλήρη ανακαίνιση των ξενοδοχειακών υποδομών, την ανάπτυξη 13 πολυτελών κατοικιών, την αναβάθμιση της μαρίνας, όπως και της εμβληματικής παραλίας.

Αστέρας

Η πρώτη φάση του επενδυτικού πλάνου περιέλαβε την πλήρη ανακαίνιση των ξενοδοχειακών υποδομών, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική και αρχιτεκτονική τους αξία και στόχο τη δημιουργία μιας ανανεωμένης, υψηλών προδιαγραφών, αισθητικής στα πρότυπα του σύγχρονου ντιζάιν. Η δεύτερη φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους 18 μήνες περίπου και αφορά στα έργα ανάπλασης της παραλίας, της μαρίνας, καθώς και στην κατασκευή έως 13 κατοικιών στην περιοχή που βρισκόταν το ξενοδοχείο «Αφροδίτη». Τα έργα για την παραλία και τη μαρίνα υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν 30 εκατ. ευρώ. Εως το καλοκαίρι του 2020 θα ολοκληρωθεί η πλήρης ανακαίνιση της Astir Beach, με νέες υποδομές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες και στόχο την ενίσχυση της εμβληματικής ταυτότητάς της. Στο πλάνο ανάπλασης ακολουθεί και η αναβάθμιση της Astir Marina, με την έκδοση για πρώτη φορά Προεδρικού Διατάγματος από ιδιώτη, με στόχο την αναβάθμιση του λιμενοβραχίονα, ο οποίος σήμερα έχει 103 θέσεις, για να μπορεί να φιλοξενήσει μεγαλύτερα σκάφη, αλλά και τη δημιουργία σημείων πώλησης και εστίασης. Η Astir Marina θα αναβαθμιστεί για να μπορεί να φιλοξενήσει μεγαλύτερα σκάφη Το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών ιδιωτικών κατοικιών, οι οποίες θα κατασκευαστούν από τους νέους ιδιοκτήτες, με βάση προδιαγραφές της Αστήρ. Ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες για έναν μικρό αριθμό κατοικιών, ενώ η διοίκηση της Αστήρ σημειώνει ότι το ενδιαφέρον είναι έντονο. Εκτός από το πολυτελές στίγμα, αλλά και την ολοκλήρωση ενός εγχειρήματος από ένα επενδυτικό fund διεθνούς κύρους, το αποτύπωμα της επένδυσης δημιουργεί 700 θέσεις εργασίας, με 98% του προσωπικού Ελληνες, εργαζόμενους μόνιμης και εποχικής εργασίας.
Παράλληλα, η έκταση πρασίνου διευρύνεται σε 25 στρέμματα, με την εμφύτευση περισσότερων από 1.700 δέντρων και 40.000 φυτών. Η παραλία του του Αστέρα Βουλιαγμένης από ψηλά. Το αποτύπωμα της επένδυσης θα δημιουργήσει 700 θέσεις εργασίας Για την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, έχει υπογραφεί Σύμφωνο Συναντίληψης με το υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων για τη συντήρηση και ανάδειξη των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων εντός. Στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας, έχει υπογραφεί Σύμφωνο Συναντίληψης με τον Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, για τη δημιουργία έργων υποδομής αξίας 650.000. Το νέο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens λειτουργεί πλέον ως ενιαία μονάδα και, την περσυνή σεζόν κατέγραψε έντονη ζήτηση σε κρατήσεις και υψηλή πληρότητα, ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις.
Η ξενοδοχειακή δυναμικότητα αριθμεί συνολικά 303 δωμάτια, σουίτες και μπανγκαλόους, κέντρο spa υψηλής αισθητικής, εγκαταστάσεις αναψυχής και ελεύθερου χρόνου και κορυφαίους οίκους με παρουσία σε άλλους διεθνείς προορισμούς. Επενδύει επίσης στη γαστρονομική ταυτότητα, αναδεικνύοντας και Έλληνες παραγωγούς και τοπικά προϊόντα. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων και ελικοδρόμιο.

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.