Διαζύγιο-βόμβα: Γιατί χωρίζουν μεγάλο κανάλι και πασίγνωστος δημοσιογράφος, από τα πρώτα βιολιά του

Συντάκτης: Newsroom

18 Ιουνίου 2022 10:00

Αντώνης Κανάκης: Δεν κάνει πίσω στην «κόντρα» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Σήμερα λέω να ξεκινήσω τη στήλη με μία έντονη φημολογία για αποχώρηση κορυφαίου δημοσιογράφου από  μεγάλο κανάλι. Μάλιστα, η συγκεκριμένη φημολογία υποστηρίζει ότι ο σταθμός είναι εκείνος που καίγεται για να φύγει ο δημοσιογράφος και όχι ο τελευταίος. Και ήδη ξεκίνησαν οι κουβέντες προκειμένου να βγει ένα όσο το δυνατόν πιο βελούδινο διαζύγιο.

Η αποχώρηση από το μεγάλο κανάλι γίνεται λόγω προεκλογικής περιόδου. Ο σταθμός πιστεύει (όπως εκφράστηκε από κορυφαία στελέχη του σε πρόσφατη σύσκεψη) ότι ο συγκεκριμένος (ή η συγκεκριμένη) με την παρουσία του μόνο καλό δεν κάνει στο ίματζ του καναλιού τη δεδομένη χρονική στιγμή. Γιατί η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές δεν κρατά το στόμα του κλειστό και αυτό μπορεί να εξελιχθεί μπούμερανγκ για τον σταθμό.

Στόχος του καναλιού λοιπόν είναι να ρίξει πάνω του το διαζύγιο και να δηλώσει ένα διαφορετικό λόγο. Μπορεί να πει για παράδειγμα ότι θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στην πολιτική σκηνή. Και ο σταθμός δεν είναι διατεθειμένος να του κλείσει τον δρόμο. Έτσι όλα θα είναι μία χαρά και ο κόσμος δεν θα καταλάβει τον πραγματικό λόγο της αποχώρησης.

Στο κανάλι (άντε για να σας βοηθήσω να σας πω ότι είναι κοντά σε θάλασσα) είναι αποφασισμένοι να τρέξουν την προεκλογική περίοδο. Είναι χρυσή ευκαιρία να πετύχουν (ξανά) υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Γι’ αυτό και δεν θέλουν να υπάρξει το παραμικρό εμπόδιο που μπορεί να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ για τους στόχους του. Αυτά προς το παρόν και περιμένουμε τις εξελίξεις.

Λέτε τελικά να γίνει το «μπαμ» από τον ΣΚΑΪ με τους Νίκο Ρογκάκο και Παναγιώτη Στάθη;

Οι δύο τους αρνήθηκαν την πρόταση του ΑΝΤ1 για να αναλάβουν την καλοκαιρινή εκπομπή μετά το φινάλε του Παπαδάκη. Και ο λόγος είναι γνωστός (και αφήστε τις διαψεύσεις). Οι σχέσεις τους με το κανάλι του Αμαρουσίου δεν είναι όπως πριν τη μεταγραφή της Φαίης Μαυραγάνη.

Η Φαίη τα έχει βρει σε όλα με τον ΑΝΤ1 και ετοιμάζεται από τη νέα σεζόν να αναλάβει την πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου. Και ουσιαστικά να πάρει τη θέση των Ρογκάκου και Στάθη. Στο κανάλι βρίσκουν τη λύση για το καλοκαίρι. Το πόστο των καθημερινών θα καλύψει ανάμεσα σε άλλους ο Γιώργος Γρηγοριάδης, στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπαδάκη.

Όσο για τους Ρογκάκο και Στάθη ετοιμάζονται να κατηφορίσουν προς το Φάληρο, μια και βρίσκονται πάρα πολύ κοντά με τον ΣΚΑΪ. Η πρόταση είναι για να αναλάβουν από κοινού την εκπομπή που έκαναν στον ΑΝΤ1 το σαββατοκύριακο. Και όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και τις ανακοινώσεις.

Ο μιντιάκιας