Διχάζει την Ισπανία το τραγούδι με τον τίτλο… «Τσούλα» που θα «κατέβει» στην Eurovision – Έχει ήδη γίνει viral

Συντάκτης: Newsroom

8 Φεβρουαρίου 2024 18:10

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ισπανία το τραγούδι, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision 2024. Για τη φετινή διοργάνωση, στο διαγωνισμό εκπροσώπησης το ισπανικό, χορευτικό, electro pop συγκρότημα «Nebulossa» πήρε την πρωτιά και θα παρουσιάσει την επιτυχία του «Zorra» στις 11 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας.

Ωστόσο, το τραγούδι πριν καν περιοδεύσει στην Ευρώπη έγινε viral και έχει διχάσει την ισπανική κοινή γνώμη και ο λόγος είναι ότι η λέξη Ζorra στην ισπανική αργκό σημαίνει τσούλα, σκύλα, πόρνη.

Το τραγούδι στους στίχους του περιγράφει μια γυναίκα που βγαίνει και διασκεδάζει και, αν θέλει, μπορεί να γίνει «τσούλα», επειδή «το αξίζει». Για τους δημιουργούς του το τραγούδι είναι κατά του μισογυνισμού, για το Φεμινιστικό Κίνημα της Μαδρίτης, όμως, είναι ένα τραγούδι που προσβάλλει τις γυναίκες με σεξιστικό τρόπο. Προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις υπήρξε παρέμβαση του ισπανού πρωθυπουργού, ο οποίος έφερε το γεγονός ενώπιον των πολιτών ως τετελεσμένο, λέγοντας να σταματήσουν οι αντιδράσεις, καθώς αυτό είναι το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπηθεί η χώρα στον διαγωνισμό.

Για το θέμα πήρε θέση και ο υπουργός Ισότητας της Ισπανίας, ο οποίος χαρακτήρισε το «Zorra» ως ένα «διασκεδαστικό τραγούδι, που σπάει τα στερεότυπα».