Τips για να ξεκινήσεις δίαιτα. Στ\\\’ αλήθεια (φωτογραφίες)

26 Ιανουαρίου 2019 18:45

Τα ντουλάπια της κουζίνας και βέβαια το ψυγείο είναι τα πλέον «επικίνδυνα» σημεία του σπιτιού, με την έννοια πως εκεί μπορεί να παρεκκλίνουμε. Κυρίως όταν μπαίνουμε ή βρισκόμαστε ήδη σε διαδικασία είτε δίαιτας, είτε διατροφής. Ποια είναι τα dos’ και τα dont’s σε κάθε περίπτωση, ούτως ώστε να ξεκινήσουμε δίαιτα – στ’ αλήθεια; Αυτή ακριβώς είναι η υπόθεση εργασίας μας.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για woman fridge

Ντουλάπι-ψυγείο

«Μεταμορφώνουμε» την… κουζίνα μας σε ένα τροφικά υγιεινό τόπο που δεν θα μπορούμε παρά να δημιουργούμε μόνο με όσα έχουμε βάλει ως «κανόνα» να καταναλώνουμε.  Διώχνουμε τους παχυντικούς πειρασμούς, τους αντικαθιστούμε με «λιχουδιές» χαμηλών λιπαρών πχ. Αποξηραμένα φρούτα, cookies βρώμης, ρυζόγαλο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για woman supermarket

Λίστα

 Αποθηκεύουμε την λίστα των αγορών μας στο σημειωματάριο μας και οδηγούμαστε, σύμφωνα με αυτή. Πχ, Μοσχάρι, κιμάς για μπιφτέκια, κοτόπουλο, ψάρι, όσπρια, ζυμαρικά ολικής άλεσης. Λαχανικά, φρούτα, φρυγανιές, μέλι, δημητριακά, μπάρες δημητριακών, γιαούρτι, ξηροί καρποί, ψωμί του τοστ, γαλοπούλα, τυρί. Κάθε φορά που πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ θα ξέρουμε τι από αυτά μας λείπει χωρίς να παρεκκλίνουμε. Σε καμία περίπτωση.

Αποτέλεσμα εικόνας για woman chocolate

Αδυναμίες 

  Δεν μπορείς χωρίς σοκολάτα; Δεν αντέχεις δίχως ψωμί; Βαριέσαι να γυμναστείς, είπες; Όλα στο μυαλό (σου) είναι. Κάθε φορά που αισθάνεσαι ότι κάνεις κάτι «λάθος», πριν το κάνεις, ξανασκέψου το. Προσπάθησε να αντέξεις χωρίς να φας ολόκληρη σοκολάτα, χωρίς να φας πάνω από δυο φέτες ψωμί. Όλα είναι μια συνήθεια για τον οργανισμό. Όπως συνήθισε την κατανάλωση γλυκών, στο χέρι σου είναι να συνηθίσει και χωρίς αυτά. Το ίδιο ισχύει και με την άσκηση. Είναι στο χέρι σου να ενεργοποιηθείς σωματικά.

Ρεαλισμός

Όσο ρεαλιστικά το δούμε, τόσο πιο εύκολα θα είναι όλα. Αν, αναφέρει η personal trainer Εβελίνα Νύκτα, ονειρευόμαστε να χάσουμε αρκετά κιλά σε λίγες ημέρες κι απογοητευόμαστε, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε. Να κινηθούμε, εν ολίγοις, περισσότερο λογικά. Δεχόμαστε πως απαιτείται χρόνος, ο οποίος αν τον εκμεταλλευτούμε σωστά θα μας ανταμείψει. Αν τα παρατήσουμε, ο χρόνος αυτός, έτσι και αλλιώς θα περάσει, και εμείς θα παραμένουμε στάσιμοι με το όνειρο κάποια στιγμή να ζυγίζουμε λιγότερα κιλά.