Διευκρινίσεις Μαγιορκίνη για τον συνδυασμό των εμβολίων κορονοϊού και γρίπης

11 Νοεμβρίου 2021 07:30

Διευκρινίσεις Μαγιορκίνη για τον συνδυασμό των εμβολίων κορονοϊού και γρίπης

«Τα εμβόλια συνδυάζονται σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα μεταξύ τους»

Διευκρινίσεις Μαγιορκίνη για τον συνδυασμό των εμβολίων κορονοϊού και γρίπης.

Διευκρινίσεις για το συνδυασμό των εμβολίων κορωνοϊού και γρίπης έδωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης με νεότερη ανάρτησή του σήμερα ξεκαθαρίζοντας πρόκειται για σύσταση και όχι για αντένδειξή το χρονικό διάστημα μεταξύ των εμβολίων.

Συγκεκριμένα έγραψε στο Facebook:

Σχετικά με το χρονικό διάστημα μεταξύ εμβολίου της γρίπης και COVID-19 επειδή έχει δημιουργηθεί μία παρανόηση. Πρόκειται για απλή σύσταση εάν και εφόσον υπάρχει ευκολία στον προγραμματισμό και όχι για ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΗ. Το χρονικό αυτό διάστημα δεν αποτελεί ΑΝΤΕΝΔEIΞΗ, δηλαδή δεν υπάρχει λόγος να ακυρωθεί το προγραμματισμένο εμβόλιο COVID-19 εξαιτίας προηγούμενου εμβολίου γρίπης ή το αντίθετο ή αν δεν ταιριάζει στον προγραμματισμό σας να καθυστερήσετε την οποιαδήποτε δόση του COVID-19. Σε αυτό είναι ξεκάθαρες όλες οι οδηγίες που έχει βγάλει η επιτροπή εμβολιασμών και δεν υπάρχει καμία αντίθεση σε αυτό. Τα εμβόλια συνδυάζονται σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα μεταξύ τους.

Η ανάγκη για άμεσο εμβολιασμό οποιασδήποτε δόσης COVID-19 υπερτερεί της οποιασδήποτε πιθανής μικρής βελτίωσης στην αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει ένας προγραμματισμός με βάση το προφίλ των ιντερφερονών.

Μα απλά λόγια σπεύδουμε να κάνουμε το εμβόλιο της COVID-19!