Δίκη Φιλιππίδη: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση – Σε «αναμμένα κάρβουνα» ο ηθοποιός

Συντάκτης: Newsroom

7 Φεβρουαρίου 2023 13:15

Δίκη Φιλιππίδη: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση – Σε «αναμμένα κάρβουνα» ο ηθοποιός

Αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Στις 2 το μεσημέρι θα κριθεί από το δικαστήριο αν ο κατηγορούμενος ηθοποιός για έναν βιασμό και δύο απόπειρες είναι αθώος ή ένοχος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θάνου Βάγιου στο «Πρωινό», που επικαλέστηκε ανθρώπους που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του Πέτρου Φιλιππίδη, ο ηθοποιός βρίσκεται σε «αναμμένα κάρβουνα», ωστόσο νιώθει ιδιαίτερα ασφαλής με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν εισφέρει οι συνήγοροι υπεράσπισής του, ενώ όπως έγινε γνωστό, εις βάρος των τριών καταγγελλουσών έχει γίνει μήνυση για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πρόταση της Εισαγγελέως ήταν αθώος λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού και ένοχος για τις δύο απόπειρες.

Αντώνης Ρέμος – Γιάννης Μπέζος: Γιατί δεν πήγαν στη δίκη του Φιλιππίδη – Ποιος έκλεισε το τηλέφωνο στη γυναίκα του

H ξαφνική κόντρα του Γιάννη Μπέζου με τον Πέτρο Φιλιππίδη μπορεί να ξένισε πολλούς αλλά έχει αρχή και τέλος. Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και ο Αντώνης Ρέμος…

Είναι γνωστή η κουμπαριά του Πέτρου Φιλιππίδη με τον Γιάννη Μπέζο. Αυτό που ίσως είναι λιγότερο γνωστό, είναι η φιλία που είχαν ο Αντώνης Ρέμος με τον πρωταγωνιστή. Τι πιο φυσιολογικό λοιπόν ο Φιλιππίδης να απευθυνθεί για βοήθεια στην περιπέτειά του και σε αυτούς.

Όλα άρχισαν πριν από ένα μήνα, περίπου. Τότε η σύζυγος του Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, επικοινώνησε προσωπικά και τον Μπέζο και τον Ρέμο και τους παρακάλεσε να παρευρεθούν τουλάχιστον στη δίκη αν δεν μπορούν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης για συμπαράσταση έτσι ώστε ο Φιλιππίδης να μπορέσει να αντιστρέψει το κλίμα με την παρουσία του κουμπάρου του και του φίλου του, δύο τόσο λαοπρόβλητων και αγαπητών σε ευρύ κοινό προσώπων.

Αντώνης Ρέμος: «Τον πάτερ Αντώνιο που τον ξέρω λίγο, αλλά έχω την καλύτερη άποψη»

Και οι δύο ήταν αρνητικοί. Είπαν να βοηθήσουν όσο θέλει η οικογένεια σε οικονομικό επίπεδο αλλά επ’ ουδενί δεν θα πλησιάσουν τη δικαστική αίθουσα για ευνόητους λόγους.

Και αν το χώνεψε για τον Ρέμο, από τον Μπέζο ο Φιλιππίδης δεν μπόρεσε με τίποτα να το καταπιεί αφού μετά από την άρνηση ο πρωταγωνιστής έκλεισε το τηλέφωνο στη σύζυγό του, πράγμα που εξόργισε περισσότερο τον κατηγορούμενο και ακολούθησε ό,τι ακολούθησε.

Ο Μπέζος παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στην εκπομπή «late night» με την Αθηναΐδα Νέγκα. Ο ηθοποιός θέλησε, μάλιστα, να κάνει σαφή τοποθέτηση για την πρόσφατη αναφορά σε εκείνον στην απολογία του Φιλιππίδη.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών, είχε πει στην απολογία του: «Εγώ είμαι αγαπητός, δεν είμαι σαν τον Μπέζο, μυστήριος, με έχουν στις καρδιές τους. Γιατί οι καταγγέλλουσες ήρθαν σε μένα;».

Ο Μπέζος με τη σειρά του σημείωσε: «Δεν με ξαφνιάζει τίποτα και δεν έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι στη διαδικασία της δίκης, είναι μια απολογία και δεν θα έκανα κανένα σχόλιο, ούτε και έκανα κανένα σχόλιο. Θέλω να πω όμως ότι δεν με ξαφνιάζει τίποτα γιατί οι άνθρωποι, ο καθένας είναι ξεχωριστός. Δεν είναι κάτι που με ενοχλεί».

Ο ηθοποιός, που φέτος έχει αναλάβει ρόλο παρουσιαστή με την εκπομπή «Ό,τι αγαπώ», πρόσθεσε: «Εγώ δεν αισθάνθηκα ότι σύρθηκα από κανέναν. Δεν μπορεί να με σύρει εύκολα και δεν θα με σύρει εύκολα. Δεν είναι αυτό όμως το ζητούμενο. Για αυτό και δεν ήθελα να ασχοληθώ με αυτό για να μη ρίχνω νερό σε έναν μύλο που αναπαράγει τέτοια πράγματα. Δηλαδή έχουμε πολύ πιο βασικές ανάγκες και προβλήματα στα οποία δεν δίνουμε σημασία».