Δίκη Φιλιππίδη – Ελπίδα Νίνου: «Είναι σαν να δολοφονούν τον σύζυγό σου άτομα που έμπαιναν στο σπίτι σου»

Συντάκτης: Newsroom

8 Σεπτεμβρίου 2022 14:11

Δίκη Φιλιππίδη - Ελπίδα Νίνου: «Είναι σαν να δολοφονούν τον σύζυγό σου άτομα που έμπαιναν στο σπίτι σου»

Για «δολοφονία» του συζύγου της από ανθρώπους που φιλοξενήθηκαν στο σπίτι τους και είχαν ιδιαίτερα στενές σχέσεις με την οικογένειά της, έκανε λόγο σήμερα στην κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η Ελπίδα Νίνου.

Η μάρτυρας καταθέτοντας στη δίκη του συζύγου της Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος δικάζεται για βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του, αναφέρθηκε ακόμη και στο πως η ίδια ένιωσε τη στιγμή της δημοσιοποίησης των καταγγελιών κατά του συζύγου της.

«Τότε κατάλαβα πως είναι να δολοφονείται μπροστά στα μάτια σου ο σύζυγος σου. Και το όπλο να το κρατάνε άνθρωποι που τους ταΐσες, τους φιλοξένησες, έμπαιναν στο σπίτι σου, κάνατε μαζί διακοπές, τους βάφτισες τα παιδιά τους» είπε η κ. Νίνου απαντώντας σε σχετική ερώτηση της πολιτικής αγωγής και προσέθεσε: «Όλοι αυτοί κρατούσαν όπλο και πυροβολούσαν το σύζυγο του. Έφαγα σφαίρα στην καρδιά. Δεν είμαστε από τοίχο φτιαγμένοι».

Ακόμη, η μάρτυρας και κατά των ηθοποιών που αρχικά είχαν καταγγείλει τον σύζυγό της για, πλην όμως οι καταγγελίες τους δεν έφτασαν ποτέ σε ακροατήριο καθώς τα αδικήματα που περιέγραφαν είχαν παραγραφεί. Συγκεκριμένα, η κ. Νίνου ανέφερε: «Οι Αναστασοπούλου, Δροσάκη και Παπαχαραλάμπους πήγαιναν στα κανάλια και ζητούσαν βήμα για να κάνουν επώνυμες καταγγελίες. Σε διάφορες εκπομπές. Αυτά μου είπαν οι δημοσιογράφοι. Κάποιες εκπομπές δεν το δέχθηκαν από το νομικό τους τμήμα. Ο Πέτρος πήρε τον Κιμούλη μετά τις καταγγελίες σε βάρος του και ο κ. Κιμούλης του είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες και για τον ίδιο. Το βράδυ μας πήρε ένας δημοσιογράφος από μεγάλο κανάλι και μας είπε το ίδιο πράγμα. Επικοινωνήσαμε με τον κ. Σοφό και μας είπε να κάνουμε ένα εξώδικο».

Επιπλέον, η μάρτυρας απέδωσε εκ νέου σήμερα την καταγγελία της πρώτης γυναίκας σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη σε εμμονή της, λέγοντας πως τα όσα έχει καταθέσει είναι όλα ψέματα.

Μάρτυρας: Είχε εμμονή. Μέχρι το 2020….

Πολιτική Αγωγή: 12 χρόνια; Πως την εκδήλωσε;

Μάρτυρας: Πήγαινε στο θέατρο καθημερινά το 2007 να συναντήσει τη μητέρα της. Δηλαδή, το παιδί ενός γιατρού πάει κάθε μέρα στο χειρουργείο για να δει τον γονιό του; Δεν είναι δυνατόν. Είναι εργασιακός χώρος. Να πας μια – δυο φορές ναι, αλλά όχι συνέχεια. Περιφερόταν στα καμαρίνια. Αν ήθελε να δει τη μητέρα της δεν έπρεπε να το κάνει στο θέατρο. Υπήρχαν τα τηλεφωνήματα….

Πρόεδρος: Γιατί λέτε το 2020; Αφού φαίνεται να έχουν απομακρυνθεί; Μπορείτε να εξηγήσετε την εμμονή στα επόμενα χρόνια;

Μάρτυρας: Περίμενε κάτι από το Πέτρο σε σχέση με τη δουλειά. Έχει πει ότι ήθελε να κάνει έργο μαζί του. Ήταν μια κοπέλα που δεν δήλωνε ότι είχε της είχε συμβεί κάτι τραγικό. Είχε μια φαντασίωση με τον Πέτρο, έτσι το εξέλαβα εγώ. Μια πατρική φιγούρα; Δεν ξέρω…

Πολιτική Αγωγή: Είχε καλές σχέσεις ο σύζυγός σας με άλλους ηθοποιούς;

Μάρτυρας: Έχει συνεργαστεί με 700-1000 ….

Πολιτική Αγωγή: Ποιος τον στήριξε;

Μάρτυρας: Οι άνθρωποι φοβούνται. Είναι παρά πολύ γνωστά ονόματα, αλλά θα τους κρεμούσαν στα μανταλάκια.

Πολιτική Αγωγή: Εγώ βλέπω ότι σιωπούν δημοσίως.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση της κ. Νίνου από τους συνηγόρους.

Πηγή: Πρώτο Θέμα