Δίκη Φιλιππίδη: Καταθέτουν σήμερα Μακρυπούλια, Χαλκιάς και Σχίζα

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

11 Οκτωβρίου 2022 10:24

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη με τις καταθέσεις της Ζέτας Μακρυπούλια, του Τάσου Χαλκιά και της Ράνιας Σχίζα.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και ακόμη δύο απόπειρες.

Σήμερα το δικαστήριο θα αρχίσει με την κατάθεση της Ζέτας Μακρυπούλια, η οποία κλήθηκε κατόπιν εντολής της εισαγγελέως, ενώ ο Τάσος Χαλκιάς και η Ράνια Σχίζα κλήθηκαν από τη μεριά της υπεράσπισης.

Δηλώσεις έξω από το δικαστήριο έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος χαρακτηρίζοντας την ημέρα «αποδεικτικά ενδιαφέρουσα».

Εξήγησε πως με τις καταθέσεις των εν λόγω ηθοποιών θα φανεί εάν υπήρξε ρόλος στην τότε παράσταση, στο θέατρο ΗΒΗ το 2008, για την πρώτη μηνύτρια.

Οι δικηγόροι είπαν πως μεταξύ άλλων έχει κληθεί και η ταξιθέτρια του θεάτρου προκειμένου να δώσει απαντήσεις για το θέατρο Μουσούρη, σχετικά με τα κλειδιά του θεάτρου και τη γενική λειτουργία του.

Προ ημερών κατέθεσε η ηθοποιός Αλίκη Κοτσοβούλου, η οποία κλήθηκε να καταθέσει στο ακροατήριο με απόφαση της έδρας, προκειμένου να «φωτίσει» ζητήματα που αφορούν στην καταγγελία της πρώτης γυναίκας που έχει καταγγείλει τον ηθοποιό για τον βιασμό της.

«Την καταγγέλλουσα τη γνώρισα στο θέατρο Μουσούρη όταν ερχόταν να δει τη μητέρα της. Δεν θυμάμαι με τι συχνότητα ερχόταν. Δεν είχα κάποια προσωπική σχέση μαζί της για να τη χαρακτηρίσω ενοχλητική ή μη ενοχλητική. Έχουν περάσει 14 χρόνια, δεν θυμάμαι».

Η μάρτυρας σημείωσε πως πως δεν είναι σε θέση να θυμηθεί ούτε εάν υπήρχε πρόθεση να προστεθεί ρόλος στην παράσταση «Κουζίνες».

«Το 2008 ήμουν στις ‘Κουζίνες’. Ήμουν βοηθός και βοηθούσα στη μετάφραση. Ήμουν και στον ‘Μπακαλόγατο’. Ήμουν και βοηθός στην παράσταση στο θέατρο Ήβη. Δυστυχώς όπως είπα και στον κ. Μίντζια την Άνοιξη που μου τηλεφώνησε. δεν θυμάμαι καθόλου αν έχω πάρει τηλέφωνο την πρώτη καταγγέλλουσα. Ένας βοηθός μπορεί να κάνει και 70 τηλέφωνα την ημέρα», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.