Δίκη Φιλιππίδη: Στο δικαστήριο Δανδουλάκη και Δροσάκη

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

24 Νοεμβρίου 2022 10:57

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη και ήδη στο δικαστήριο βρίσκονται η Κάτια Δανδουλάκη και Λένα Δροσάκη.

Οι δύο ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη και Λένα Δροσάκη πρόκειται να καταθέσουν στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για ένα βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του.

Η Δανδουλάκη έχει υπάρξει μάρτυρας περιστατικού κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον θιασάρχημε την ίδια, μάλιστα, να λήγει τη συνεργασία μαζί του, λόγω του συγκεκριμένου συμβάντος.

Η Δροσάκη είναι μια από τις τρεις ηθοποιούς που τον Φεβρουάριο του 2021 κατήγγειλαν τον Φιλιππίδη για κακοποιητική συμπεριφορά.

«Παρών» στο δικαστήριο το πρωί της Πέμπτης είναι και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατέθεσαν οι ηθοποιοί Τζούλη Σούμα και Ανδρομάχη Δαυλού.

Αμφότερες είπαν ότι η συνάδελφος και φίλη τους, τους είχε μιλήσει για την απόπειρα βιασμού που κατήγγειλε ότι είχε υποστεί από τον κατηγορούμενο το 2010 μέσα στο καμαρίνι του στο θέατρο «Μουσούρη» όπου τον συνάντησε προκειμένου να της δώσει ρόλο στην παράσταση «Μπακαλόγατος».

Σύμφωνα με τις μάρτυρες, η καταγγέλλουσα τους είπε όσα είχαν συμβεί κατά τη διάρκεια του επίμαχου ραντεβού της με τον κατηγορούμενο αλλά και τις απειλές που δεχόταν η φίλη τους από τον θιασάρχη μετά το συμβάν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Σούμα κατέθεσε πως η καταγγέλλουσα της μίλησε το 2018 για όσα καταγγέλλει πως έγιναν στο καμαρίνι του κατηγορούμενου και για την απειλή του, όταν κατά το φερόμενο θύμα κατάφερε να του ξεφύγει: «Μου είπε ότι όταν της άνοιξε να φύγει, της είπε ‘θα σε καταστρέψω, θα με βρεις μπροστά σου’».

Η Δαυλού κατέθεσε πως το 2016 σε επίσκεψη που της είχε κάνει στο σπίτι της η καταγγέλλουσα, σε αναφορά του ονόματος του Φιλιππίδη το φερόμενο θύμα «σκοτείνιασε». Όπως κατέθεσε η ηθοποιός, «της λέω, σου την έχει πέσει; Γιατί μου την έχει πέσει κι εμένα. ‘Όχι’ μου λέει, ‘κάτι παραπάνω’. Εγώ της είπα ότι το 2000 με κάλεσε στη σειρά ‘Κλειδί’ να κάνω ένα μικρό ρόλο».

Κατά τη μάρτυρα ο κατηγορούμενος μετά από το εν λόγω γύρισμα για τη σειρά και αφού της είπε πως ήταν πολύ καλό «φεύγουμε να πάμε στα καμαρίνια. Εκεί με κλείνει με πολύ σφιχτή αγκαλιά στο λαιμό. Δυο μέρες μετά με καλεί και μου ζητά να τον συναντήσω βράδυ σε δικό του χώρο για να κάνουμε πρόβα. Δεν συμβαίνει πρόβα βραδινή.

Δεν αισθάνομαι άνετα και λέω όχι. Με ξαναπήρε πάλι την επόμενη ημέρα να μου πει να κάνουμε πρόβα σε δικό του χώρο. Είπα πάλι πως δεν μπορώ. Έκρινα ότι δεν είναι πρόβα. Αισθάνομαι ότι είναι άλλο κάλεσμα. Δεν με ξανακάλεσε ποτέ αλλά δεν έρχονται πια σε εμένα κι αλλά σενάρια».