Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Ζέτα Μακρυπούλια, Θάλεια Ματίκα και Αλίνα Κωτσοβούλου θα κληθούν να καταθέσουν

Συντάκτης: Newsroom

15 Σεπτεμβρίου 2022 16:48

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Ζέτα Μακρυπούλια, Θάλεια Ματίκα και Αλίνα Κωτσοπούλου θα κληθούν να καταθέσουν

Συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες.

Σήμερα 15/9, στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε ο σύζυγος της αδελφής της Ελπίδας Νίνου. Ακόμα, όπως έγινε γνωστό απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 5-2 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα για κατ´ αντιπαράσταση εξέταση του Σπύρου Μπιμπίλα με τη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη που υπέβαλε η υπεράσπιση του ηθοποιό με σύμφωνη γνώμη και της εισαγγελέας της έδρας.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε η Ρένα Κουβελιώτη στο T-live και την Τατιάνα Στεφανίδου, η τελευταία εξέλιξη, το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα να κληθούν να καταθέσουν οι κυρίες Θάλεια Ματίκα, Ζέτα Μακρυπούλια και Αλίνα Κωτσοβούλου. Από την πλευρά της, η υπεράσπιση πρότεινε ακόμη δύο μάρτυρες, τον Τάσο Χαλκιά και τη Ράνια Σχίζα.

Στο T-live μίλησε και ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος εξήγησε ότι «η απόφαση του Εισαγγελέα και του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να κάνει δεκτή την πρότασή της, δηλαδή να έρθει η κα Μακρυπούλια και άλλοι ηθοποιοί που συμμετείχαν σε πρόβες τον Σεπτέμβριο του 2008 σε συγκεκριμένο θεατρικό, όπου στο διάλειμμα καταγγέλλει μία κυρία ότι τη βίασε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Είχαν δηλαδή τον Τάσο Χαλκιά, τη Ζέτα Μακρυπούλια και άλλους ηθοποιούς που έκαναν πρόβα και στο διάλειμμα κατηγορείται ότι παρουσία εκείνων βίασε την πρώτη καταγγέλλουσα. Χειροκροτούμε την απόφαση του δικαστηρίου για να έρθουν αυτοί οι ηθοποιοί να μας πουν αν στο διάλειμμα έστω και σε μία στιγμή ο σκηνοθέτης έμεινε μόνος του. Κι αν μέσα σε αυτό το διάστημα μέσα στα καμαρίνια με τόσους ανθρώπους μπορούσε να γίνει βιασμός χωρίς συνουσία. Είναι μία απόφαση λυτρωτική για εμάς».

Δική Φιλιππίδη: Ο γιος του μίλησε για πρώτη φορά στους δημοσιογράφους

Η δημοσιογράφος της εκπομπής Κατερίνας Καινούργιου συνάντησε τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη λίγο πριν φτάσει και εκείνος στα δικαστήρια.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου Μαρίας Βλάχου από την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη Δημήτρης αρνήθηκε κατηγορηματικά να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση ξεκαθαρίζοντας Πως δεν έχει πρόβλημα με τους δημοσιογράφους απλά δεν θέλει να μιλάει σε κάμερες και μικρόφωνα ούτε για τη δουλειά του

«Δεν θέλω να κάνω κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους όχι γιατί έχω κάποιο πρόβλημα μαζί σας αλλά γιατί δε θέλω να μιλάω. Εδώ δεν έχω μιλήσει ποτέ για τη δουλειά μου. Δε θέλω να μιλήσω για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Δε θέλω να παρεξηγείτε το ύφος μου γιατί πολλές φορές έχει παρεξηγηθεί. Έτσι είμαι στην καθημερινότητά μου. Μπορεί να είμαι σκυθρωπός και να μην χαμογελάω αλλά δεν το κάνω επειδή έχω πρόβλημα με τους δημοσιογράφους».

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου τα πράγματα ξέφυγαν αρκετές φορές με τον Σπύρο Μπιμπίλα να φτάσει στο σημείο να πετάει στο πρόσωπο της συνηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη δύο λαχεία που του είχε χαρίσει πριν από λίγες ημέρες με τον ηθοποιό να ξεκαθαρίζει πως δεν ανέχεται από κανέναν να τον λέει ψευδομάρτυρα.