Δικηγορική κόντρα μεγάλης εμβέλειας: Ποιοι και πώς εμπλέκουν τον Λυκουρέζο στην υπόθεση του φόνου Ζαφειρόπουλου

Μια δικαστική κόντρα βαρέων βαρών εξελίσσεται αυτές τις μέρες. «O Αλέξανδρος Λυκουρέζος, εν αγνοία του εντολέα του, επιχειρούσε να «κάνει παζάρι» με τους δικηγόρους της άλλης πλευράς. Για τον ρόλο  του Α.Λ. (τον ανέφερε με τα αρχικά του) είχε καταθέσει στην ΓΑΔΑ και ο Αριστείδης Φλώρος αμέσως μετά τη δολοφονία του φίλου και συνηγόρου του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.»

Ποιοι ισχυρίζονται τα παραπάνω; Ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος και ο Θεμιστοκλής Σοφός. «Δίνουν» τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο ως το πρόσωπο που ζητούσε τα δύο εκατομμύρια ευρώ για να «κλείσει» για τον Αριστείδη Φλώρο η εμπλοκή του στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του εντολέα του Γ. Αντωνόπουλου.

 

Οι καταθέσεις

Καταθέτοντας  στη δίκη για την δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος ως συνήγορος του Αριστείδη Φλώρου πλήρωσε με τη ζωή του την άρνησή του να ενδώσει στους εκβιασμούς των εμπλεκόμενων Αλβανών κακοποιών, ανέφεραν περιστατικά από το παρασκήνιο της ζοφερής αυτής ιστορίας.

Συγκεκριμένα, στο δικαστήριο, ο γνωστός δικηγόρος, Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ο οποίος μετά από πρόταση του Αρ. Φλώρου της «Energa» είχε αναλάβει να τον εκπροσωπήσει στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου. Εκείνος έχει πλέον προφυλακιστεί για συμμετοχή στη «μαφία των φυλακών»). Και κατέθεσε:

«Στις 30 Αυγούστου 2017 με ειδοποίησε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ότι θα συναντούσε τον Λυκουρέζο και τον Γ. Αντωνόπουλο για να συζητήσουν την υπόθεση. Είπα ότι δεν θα πάω γιατί είμαι καινούριος στην υπόθεση. Επίσης γιατί δεν καταλαβαίνω το νόημα της συνάντησης. Δεν ήταν τροχαίο να τα βρουν. Έμοιαζε αφύσικο. Με πήρε την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Του λέω 200-300 χιλιάδες; Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω ένα εκατομμύριο; Και μου λέει βάλε. Του λέω δύο εκατομμύρια; Μου λέει καλά είσαι; Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Θεοδ. Παναγόπουλου (εκπροσωπούσε μαζί με τον Λυκουρέζο το θύμα της απόπειρας ανθρωποκτονίας) ο οποίος δεν μίλησε».

Όπως ανέφερε ο κ. Αναγνωστόπουλος πριν την έναρξη της δίκης για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, είχε τηλεφωνήσει στον Αλ. Λυκουρέζο, για να του πει ότι θα ζητούσαν αναβολή επειδή ως νέος συνήγορος στην υπόθεση δεν ήταν έτοιμος. 

«Τον ρώτησα αν θα είχε πρόβλημα να συμφωνήσει. Μου είπε: «δε φταις εσύ που τα πράγματα δεν έχουν προχωρήσει. Αν δεν υπάρξει κίνηση καλής θελήσεως και δεν αλλάξει κάτι μέσα στο Σαββατοκύριακο, εμείς θα αντιλέξουμε στο αίτημα αναβολής».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος, Θέμης Σοφός, ο οποίος είχε αναλάβει για λίγο καιρό την νομική εκπροσώπηση του Γ. Αντωνόπουλο, κατέθεσε πως η δική του άποψη ήταν να μην παρασταθεί ο εντολέας του ως πολιτική αγωγή στην δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του. Επίσης υποστήριξε ότι ο Γ.Αντωνόπουλος δεν του ανέφερε ποτέ κάτι για τις καταθέσεις των Αλβανών κατηγορούμενων, ενώ ήταν βέβαιος ότι ο Αρ. Φλώρος είχε δώσει την εντολή να τον δολοφονήσουν.

Ο εντολέας του, τού είχε πει, μάλιστα, ότι θα ήθελε να συναντήσει τον Φλώρο και του ζήτησε να είναι και ο ίδιος παρών.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στο τέλος της συνάντησης τους στις φυλακές «ο Αντωνόπουλος σηκώθηκε και του είπε “εγώ δε θα αξιώσω τίποτα άλλο από εσένα” και ο Φλώρος του απάντησε “ούτε εγώ”. Τα βρήκαν μπροστά μου».

Πρόεδρος: Ο ίδιος σε εμάς είπε ότι δεν έγινε τίποτα.

Θ.Σοφός: Δεν θα προβώ σε χαρακτηρισμούς για τον ίδιο και για όσα λέει. Αυτά που λέω προκύπτουν και από άλλα πράγματα.

Πρόεδρος: Είχε ενημερώσει τους συνηγόρους του;

Θ.Σοφός: Θεωρώ ότι ο κ. Λυκουρέζος το ήξερε.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον μάρτυρα, προς τα τέλη Αυγούστου 2017, ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του τηλεφώνησε και τον ρώτησε «Eίσαι σίγουρος ότι έδωσαν τα χέρια;»

«Του λέω ναι γιατί με ρωτάς. Και μου λέει έγινε ένα ραντεβού χθες στο γραφείο Λυκουρέζου και ζητάνε χρήματα. Επικοινωνώ με τον Αντωνόπουλο και του λέω ότι ζητάνε λεφτά. Μου απάντησε: «Τι είναι αυτά; Εγώ ποτέ δεν τους είπα να ζητήσουν λεφτά». Του είπα να πάρει τον Ζαφειρόπουλο γιατί δεν μου αρέσουν αυτά που ακούω. Μου απάντησε ότι θα στείλει email που θα ξεκαθαρίζει τα πάντα».

To e-mail, να πούμε εδώ για το φινάλε, προσκομίστηκε στο δικαστήριο.