Δήμητρα Γαλάνη: «Χωρίς τη μουσική είναι αδύνατον να υπάρξω»

8 Απριλίου 2022 09:40

Δήμητρα Γαλάνη: «Χωρίς τη μουσική είναι αδύνατον να υπάρξω»

Η Δήμητρα Γαλάνη ήταν η καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου στο χθεσινό Ενώπιος Ενωπίω και μίλησε για την πολύ σπουδαία πορεία που έχει διαγράψει στον χώρο της μουσικής και τις συνεργασίες με όλους τους μεγάλους δημιουργούς.

Δήμητρα Γαλάνη: «Χωρίς τη μουσική είναι αδύνατον να υπάρξω».

Η μουσική μπήκε στη ζωή της για υπαρξιακούς λόγους πρώτα και κατόπιν για βιοποριστικούς

«Χωρίς την έκθεση που προκύπτει μέσα από τη μουσική μπορώ να υπάρξω, χωρίς τη μουσική είναι αδύνατον, ήταν πάντα έτσι. Το θέμα μου ήταν να κολυμπάω μέσα στη μουσική. Μου καλλιεργήθηκε από μικρό παιδί, κατά καιρούς άλλαζα το τι επάγγελμα ήθελα να κάνω, με σκεφτόμουν μέσα σε μία μεγάλη ορχήστρα, όπου έγραφα μουσική, δεν με σκεφτόμουν τραγουδίστρια. Ήμουν τυχεροί από την άποψη γονιών. Είχα το προνόμιο να με αποδεχτούν σαν προσωπικότητα, δεν με εμπόδισαν ποτέ».

Ο Γιώργος Μαζωνάκης μίλησε για την Δήμητρα Γαλάνη με πολύ αγάπη

«Η Δήμητρα είναι η απλοχεριά του ανθρώπου. Εγώ έχω να θυμάμαι πράγματα, εφόδια για τη ζωή μου. Πριν από μερικά χρόνια που της είχα μιλήσει για τα άγχη μου, τις ανασφάλειές μου, ότι δεν ανήκω πουθενά στον χώρο και μου απάντησε “Δεν χαίρεσαι που είσαι μία κατηγορία από μόνος σου;”. Η Δήμητρα Γαλάνη είναι πολιτισμός για την Ελλάδα, είναι ένας άνθρωπος που εμπιστεύεται τους νέους ανθρώπους, που δεν ξεπούλησε την ψυχή της για την τέχνη της. Η αγάπη μου είναι απεριόριστη».  Είπε συγκινημένος ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Σχολίασε την απόφαση της Χαρούλας Αλεξίου να σταματήσει το τραγούδι

«Το μεγάλο δώρο είναι ότι είσαι παρούσα στην πιο προσωπική στιγμή των ανθρώπων. Και αυτό είναι ευλογία. Θα το λέω συνέχεια, γιατί δεν το χορταίνω, ότι είχα την τύχη να κάνω αυτό το πράγμα.

Δεν με πειράζει που η Χαρούλα εγκατέλειψε το τραγούδι, γιατί την Χαρούλα τη ξέρω και ξέρω ότι, για να το πει, είχε πάρει τις αποφάσεις της. Το βλέπω σαν ότι έκανε ένα “δώρο” στον εαυτό της. Ότι τελειώνει με τον τρόπο που θέλει αυτή κι ότι συνεχίζει με μια δραστηριότητα που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα στο θέατρο -θα τη δούμε και στον κινηματογράφο. Κι επίσης η Χαρούλα γράφει εξαιρετικά…

Μπορεί να μας λείπει αυτό το κομμάτι -η Χαρούλα ήταν ένα κομμάτι της ζωής μας πολύ σοβαρό- είμαστε τις ίδια γενιάς, πορευτήκαμε μαζί, είμαστε δύο διαφορετικές οπτικές- όμως αυτό που είναι η Χάρις Αλεξίου είναι ένα τεράστιο χαρισματικό πλάσμα, είναι δημιουργός, είναι μια γυναίκα που έχει απίστευτο κόσμο μέσα τους που έχει πάντα να τον δίνει. Καθόλου δεν με φοβίζει η στιγμή που θα πάψω να τραγουδώ. Πολλές φορές με ανακουφίζει κιόλας η ιδέα».