Δήμητρα Παπαδοπούλου: Οι επιτυχίες στην TV, ο λόγος της αποχής και ο χαμηλών τόνων σύντροφος

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

18 Ιουνίου 2022 13:00

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς δημιουργούς και ηθοποιούς με αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό της.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου καθιερώθηκε μέσα από τη σειρά «Οι απαράδεκτοι» του 1991, η οποία έκανε θραύση στην ελληνική τηλεόραση, ενώ ακολούθησε το «Σ’ αγαπώ μ’ αγαπάς».

Το κοινό την έχει εκτιμήσει όχι μόνο για τις υποκριτικές της ικανότητες αλλά και ως σεναριογράφο και σκηνοθέτιδα. Επίσης έχει υπάρξει παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών καθώς και ραδιοφωνική παραγωγός. Παράλληλα, πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο της μυθιστόρημα. Έχει τον τίτλο «Ο έρωτας είναι παιχνίδι μωρό μου».

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 19 Ιουλίου 1962. Έλκει την καταγωγή της από την Κύπρο. Έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία.

Άρχισε την καριέρα της ως ηθοποιός το 1987 με τη σειρά «Η αλεπού και ο μπούφος». Η πρώτη δουλειά που «υπέγραψε» ως σεναριογράφος ήταν το «Το κανάλι της Βαγγελίτσας», την οποία πρόβαλε η ΕΡΤ2.

Επιπλέον, η Παπαδοπούλου έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα, στα περισσότερα από τα οποία πρωταγωνίστησε.

Πάντως, το τελευταίο διάστημα απέχει από την τηλεόραση. Εξήγησε για ποιον λόγο πήρε αυτήν την απόφαση, μιλώντας στο περιοδικό «ΟΚ!». Είπε μεταξύ άλλων: «Νιώθω πως σήμερα δεν υπάρχουν οραματιστές. Όταν έγιναν ‘Οι απαράδεκτοι’ υπήρχε όραμα.

Και δεν λέω για εμάς αλλά για τους πιο πάνω. Όπως ο Γιώργος και η Φρόσω Ράλλη, που ήταν οι παραγωγοί. Τώρα νιώθω πως δεν υπάρχει όραμα και η πίστη πως έχουμε κάτι ‘ταξιδέψιμο’. Λέμε ‘πάμε να κάνουμε αυτό το σίριαλ που θα χτυπήσει το άλλο που πήγε καλά. Τι συνταγή είχε το άλλο που πήγε καλά;’ Αυτό θα κάνουμε. Ξεκάθαρα αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνω τηλεόραση».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την προσωπική της ζωή, διατηρεί δεσμό εδώ και δεκατρία χρόνια με τον Τηλέμαχο Αϊδίνη, ο οποίος είναι ιστιοπλόος και ιδιοκτήτης ιστιοφόρου σκάφους.

Οι δυο τους διατηρούν χαμηλούς τόνους και μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ οι δημόσιες εμφανίσεις τους είναι σπάνιες.