Δήμητρα Στογιάννη: «Νιώθω ότι έχω ένα τρίτο παιδί στον ουρανό»

10 Απριλίου 2022 19:15

Δήμητρα Στογιάννη: «Νιώθω ότι έχω ένα τρίτο παιδί στον ουρανό»

Η Δήμητρα Στογιάννη ήταν καλεσμένη της Ζωής Κρονάκη στην εκπομπή Μαμα-δες της ΕΡΤ και άνοιξε την καρδιά της μιλώντας για τον σύζυγό της και τα παιδιά της, αλλά και για το μωρό που έχασε λόγω αποβολής

Δήμητρα Στογιάννη: «Νιώθω ότι έχω ένα τρίτο παιδί στον ουρανό».

Η αποβολή και η μητρότητα

«Θέλαμε με τον σύζυγό μου παιδί σύντομα. Γενικότερα όμως ένιωσα ότι είναι κάτι άλλο. Δηλαδή, το είδα προσωπικά αυτό το παιδί, το είδα μοναδικά γιατί ήταν ένα παιδάκι το οποίο δεν το γνώρισα ποτέ, έφυγε στον ουρανό και νιώθω ότι έχουμε ένα παιδάκι στον ουρανό. Έχουμε ένα τρίτο παιδάκι, το νιώθω αυτό μέσα μου. Η μητρότητα μου έφερε ωριμότητα. Ξεκίνησα να παίρνω πάνω τα πράγματα, να παίρνω πρωτοβουλίες απέναντι στη ζωή. Με έκανε πιο σοφή με έναν τρόπο και με ταπείνωσε. Δεν είμαι εγώ το κέντρο του κόσμου, είναι άλλοι. Δεν δουλεύω πως δούλευα. Δουλεύω λιγότερο και δεν κάνω ποτέ τηλεόραση μαζί με θέατρο».

Σε παλιότερη συνέντευξη στο klik.gr είχε μιλήσει για τις φοβίες που έχει αποκτήσει για την ασφάλεια της οικογένειάς της

Από τις εμπειρίες που είχατε έως σήμερα, υπάρχει κάτι για το οποίο έχετε μετανιώσει ;

Δε μετανιώνω για πράγματα που δε μπορώ ν´ αλλάξω. Αλλάζω πράγματα όταν ακόμα μπορώ να τα αλλάξω. Ώστε να μη μετανιώσω που δεν το έκανα.

Ποια είναι η μεγαλύτερή σας φοβία;

Όσο μεγαλώνω αποκτώ και περισσότερους φόβους. Ο νέος άνθρωπος, έχει άγνοια κινδύνου. Κι είναι πιο τολμηρός κι ατρόμητος. Η εμπειρία, όμως, τον κάνει πιο υποψιασμένο.

Όταν απέκτησα παιδιά άρχισα να σκέφτομαι τριπλά πριν κάνω οτιδήποτε, προκειμένου να προβλέψω το κακό, τον κίνδυνο, το λάθος. Ακόμα κι όταν αυτό δεν είναι στο χέρι μου. Φοβάμαι, πια, καμιά φορά ακόμα κι όταν ταξιδεύω, όταν περνάμε το δρόμο κρατάω σφιχτά τα χέρια των παιδιών μου για να αποφύγω το χειρότερο. Έχω άπειρα άλλα τέτοια παραδείγματα. Ίσως, τελικά όλες αυτές οι φοβίες να συνοψίζονται σ´ εκείνη της απώλειας της υγείας, ακόμα και της ζωής των αγαπημένων μου…