Δημήτρης Αποστόλου: Η «επώδυνη» Αλιμόνου, ο χωρισμός με την Πένσου & το πρόσφατο «επεισόδιο»

Ο χωρισμός του Δημήτρη Αποστόλου από τη Μάγδα Πένσου ήταν γι αυτόν ένα μεγάλο χτύπημα. Όσοι ξέρουν το σεναριογράφο λένε ότι περνάει πολύ δύσκολα και οι δικοί του άνθρωποι ανησυχούν πολύ. Ένα πρόσφατο περιστατικό, όμως, τους έκανε να ανησυχήσουν ακόμα περισσότερο.

Το ανησυχητικό «επεισόδιο»

Ο σεναριογράφος λιποθύμησε ξαφνικά στη μέση του δρόμου και περιέγραψε, μέσω των social media, την περιπέτεια του.  Εκεί διαπίστωσε ότι πολλοί άνθρωποι έσπευσαν να τον βοηθήσουν και να του προσφέρουν νερό. «Κι όμως κάτι έχει αλλάξει εκεί έξω. Ένα χθεσινό λιποθυμικό μου επεισόδιο -και νταμπλά τον λες- κατάμεσής του δρόμου, μου έδωσε μια νότα αισιοδοξίας για την μεταμόρφωση μας. Για πότε βρέθηκε νερό, πότε μαζεύτηκε γύρω ένα στίφος, πόσα παρήγορα λόγια, πόσες ζεστές φωνές, πόσα ανήσυχα βλέμματα. Σαν σάικο που είμαι, άρχισα να παρατηρώ το πλήθος από πάνω μου. Είδα ματιές που με ανακούφισαν. Διέκρινα ένα γνήσιο ενδιαφέρον. Κι όταν επανήλθα, το νοιάξιμο δεν μειώθηκε. Πρώτη φορά είχα τόσες προσφορές για καφέ. Όλοι εκείνοι οι πολλοί ήταν το φάρμακο. Δυναμωτικό για την επίπονη επιστροφή στο σπίτι. Οκ, δεν χάθηκαν όλα. Και αυτό δεν είναι λίγο», έγραψε στο μήνυμά του.

Το διαζύγιο που τον “τελείωσε”

Μετά από έναν χρόνο και κάτι κατά τον οποίο συνέβησαν πολλά και διάφορα και κανείς δεν ήξερε που ακριβώς βρίσκονταν οι δύο τους σε σχέση με το γάμο τους, ο Δημήτρης Αποστόλου ξεκαθάρισε επιτέλους τα πράγματα και μίλησε ευθέως για διαζύγιο από τη Μάγδα Πένσου. “Ο χωρισμός ήταν σαν να πήδηξα από τον βράχο της παιδικότητάς μου κι έσκασα στο κενό της επόμενης ημέρας. Πάντως, σήμερα έχω μπει σε μια κανονικότητα. Όλα καλά”. Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός διαζυγίου, είπε απλά: “Θα το προχωρήσω, για να εξασφαλιστούν οι διαχειριστικοί τρόποι επικοινωνίας με τα παιδιά μου”. Πάντως δεν φαίνεται να κρατάει πολλά κακά απ’ αυτή την εμπειρία, καθώς λέει για τα 12 χρόνια του γάμου του με την ηθοποιό: “Ήταν ό,τι καλύτερο συνέβη στη ζωή μου. Από τα πιο ωραία, για τη Μάγδα, τα παιδιά μας, τα ταξίδια, τις αλήθειες μας. Μάλλον έπρεπε να τελειώσει εκεί, γιατί ήταν πολύ σπουδαίο για να γίνει νιανιά”. Και για την περίπτωση
επανασύνδεσης, ξεκαθαρίζει: “Ο χωρισμός μας, με λύπη το λέω, είναι αμετάκλητος”.

Το πρόβλημα με τα παιδιά

Πριν από λίγους μήνες, η Μάγδα και ο Δημήτρης είχαν εμφανιστεί μαζί σε τηλεοπτική εκπομπή και μίλησαν για τους λόγους του χωρισμού τους, με αφορμή τη θεατρική παράσταση που συμπρωταγωνιστούσαν. Αυτό, έδωσε αφορμή να γίνει λόγος για επανασύνδεσή τους.
«Το βασικότερο πρόβλημα ήταν ότι έχασε την πίστη του σε μένα γιατί νόμιζε ότι έχω κάτι άλλο εξωσυζυγικό. Και όταν εγώ έλεγα ότι δεν έχω… Πόσο καιρό μπορείς να αντέξεις εσύ στην καθημερινότητά σου να ακούς ότι έχεις κάποιον άλλον, ενώ τον μόνο που αγαπάς να είναι τον σύζυγός σου; Αυτά τα σενάρια δεν μου άρεσαν. Κράτησε πάρα πολύ αυτό και εμένα δεν μου άρεσε γιατί κάποια στιγμή καταλαβαίνουν και αυτά τα δύο παιδάκια ότι η μαμά είναι στεναχωρημένη με αυτά που ακούει. Εγώ πάντα ήμουν ειλικρινής και δεν θα είχα πρόβλημα να πω ότι “ερωτεύθηκα κάποιον άλλον και δεν θέλω να είμαστε μαζί”. Δεν είχα κάτι άλλο. Του το έλεγα συνέχεια, ήταν πιεστικό όλο αυτό, δεν μπορούσα να το αντέξω. Τον αγαπάω και πάντα θα τον αγαπάω, αλλά δεν μπορείς να συνεχίσεις, αν πιέζεσαι τόσο. Δεν μπόρεσα να το διαχειριστώ», είπε τότε η Μάγδα  Πένσου.

Αυτό ήρθε λίγο καιρό αφ’ ότου ο δημιουργός, σε άλλη του συνέντευξη είχε δηλώσει ότι είχε μήνες να δει τα παιδιά του. Τότε είχε πει, μάλιστα ότι δεν γνωρίζει αν έχουν χωρίσει με τη Μάγδα Πένσου, ενώ εξομολογήθηκε πως το γεγονός ότι έχει να δει τα παιδιά του από τις αρχές του καλοκαιριού είναι «αργός θάνατος» γι’ αυτόν. “Η Μάγδα είναι η ζωή μου. Πιστεύω ότι είναι ο πιο εμβληματικός άνθρωπος που πέρασε από τη ζωή μου. Είναι ο άνθρωπος της ζωής μου και το ξέρει. Απλώς η Μάγδα κάποια στιγμή μπερδεύτηκε πολύ άσχημα μέσα της. Όταν πρωτοξεκινήσαμε με τη Μάγδα τής έκανα μια πρόταση. Να είμαστε φίλοι και με τους φίλους τα λες όλα. Φοβήθηκε ότι το φιλικό θα έμπλεκε λίγο το προσωπικό και αποφάσισε να μην είμαστε φίλοι.
Όταν έπεσε στα «σκληρά» που λέω εγώ, «είμαι 40, τελείωσε η μητρότητα, τώρα μπαίνω σε μια φάση να ξαναγυρίσω στη δουλειά», εκεί μπερδεύτηκε πολύ άσχημα. Εκεί, λοιπόν, που χρειαζόταν η συμβουλή η δική μου ή πραγματικά «έγκυρων ανθρώπων» έπεσε σ’ ένα σύστημα τελείως ανόητων -και ο «νοών νοείτω»- οι οποίοι δεν είχαν να επιδείξουν κάτι καλό για τη δική τους ζωή. Επηρεάστηκε πολύ άσχημα και εκεί το πράγμα ξέφυγε. Δεν μένουμε πλέον μαζί. Εδώ και καιρό έχει πάρει τα παιδάκια και έχουν ανέβει στη Βέροια. Νομίζω ότι είναι δική της ανάγκη να οργανώσει λίγο το μέσα της. Δεν την κόντραρα σ’ αυτό καθόλου. Αν και έγινε μια χαζοαγωγή για την επιμέλεια των παιδιών… Δεν νομίζω ότι θα βγει ποτέ αγωγή διαζυγίου”, έλεγε τότε.
Συμπλήρωνε μάλιστα: “Έχω να δω τα παιδιά από τις αρχές του καλοκαιριού. Χωρίς να ακουστεί μελό, είναι
αργός θάνατος. Δεν είναι επιλογή της Μάγδας, ίσα-ίσα με προτρέπει να πάω. Απλώς είμαι πολύ ευαίσθητος με τα παιδιά μου. Μπορείς να μου βάλεις ένα πυρωμένο καρφί στον λαιμό και δεν θα ακούσεις κιχ, αλλά με τους γιους μου διαλύομαι”.

Ο επώδυνος χωρισμός από την Αλιμόνου

Για το Δημήτρη Αποστόλου αυτός ο χωρισμός ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Είχε προηγηθεί ένας, επίσης πολύ επώδυνος χωρισμός από τη Τζίνα Αλιμόνου, με την οποία ήταν να παντρευτούν. Εκείνη, όμως, γνώρισε τον Παύλο Βαρδινογιάννη και αποφάσισε να τον παντρευτεί, αφήνοντας αιφνιδιαστικά το σεναριογράφο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμούνται τον Αποστόλου στο γάμο Αλιμόνου-Βαρδινογιάννη να δακρύζει σε μια γωνία του Island. Η γνωριμία του με τη Μάγδα
Πένσου ήταν η ελπίδα ότι όλα στη ζωή του θα πήγαιναν καλά. Δώδεκα χρόνια αργότερα είναι και πάλι μόνος του…