Δημήτρης Ήμελλος: «Είμαι θαυμαστής της Μαρίας Πρωτόπαππα και δεν κάνω τίποτε άλλο από το να τη χαζεύω στον Σασμό».

23 Φεβρουαρίου 2022 20:30

Δημήτρης 'Ημελλος: «Είμαι θαυμαστής της Μαρίας Πρωτόπαππα και δεν κάνω τίποτε άλλο από το να τη χαζεύω στον Σασμό»

Ο Δημήτρης Ήμελλος συνάντησε τον Άρη Καβατζίκη σε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης σχετικά με τις σπουδές του, την πορεία του στην υποκριτική και τον Σασμό.

Δημήτρης Ήμελλος: «Είμαι θαυμαστής της Μαρίας Πρωτόπαππα και δεν κάνω τίποτε άλλο από το να τη χαζεύω στον Σασμό».

Ο Δημήτρης Ήμελλος αποκάλυψε πως σαν παιδί ήταν συνεσταλμένος, αν και κάποια στιγμή ένα κούρεμά του στάθηκε η αφορμή να φάει αποβολή. Συγκεκριμένα, του είχαν ζητήσει να κουρέψει τα μακριά μαλλιά του, κάτι που δεν έκανε, γιατί ήθελε να είναι ροκ.

Ο συμβολαιογράφος πατέρας, η Νομική και η υποκριτική

«Ο πατέρας μου όταν άφησα τη Νομική για την υποκριτική δεν το πίστευε και μου έλεγε πως αυτό που κάνω είναι μάταιο. Με την υποκριτική ήταν κάτι ακαριαίο, όπως ένας κεραυνοβόλος έρωτας, που δεν σε νοιάζει το πρακτικό του κομμάτι».

Τα πυκνά μαύρα μαλλιά του του έφεραν μπελάδες όταν βρέθηκε το 1995 στη Μόσχα για να σπουδάσει υποκριτική. Τον σταματούσαν οι αστυνομικοί με καλάσνικοφ στον δρόμο γιατί νόμιζαν πως ήταν Τσέτσενος. Κατέβαζαν τα όπλα και του ζητούσαν συγγνώμη μόλις τους εξηγούσε ότι σπουδάζει ηθοποιός και σκηνοθέτης.

«Δεν είμαι ψώνιο, απαιτώ να πληρώνομαι και έχω διεκδικήσει τα χρήματά μου. Έχω κάνει μέχρι και αγωγές στο δικαστήριο και μάλιστα ως πρωτόβγαλτος. Είναι άλλο πράγμα να πληρώνομαι γι΄αυτό που κάνω κι άλλο πράγμα να το κάνω για να πληρώνομαι». Είπε ο Δημήτρης Ήμελλος.

Πέταξε την τηλεόραση από το σπίτι του το 2009

«Επειδή εγώ κολλάω με την τηλεόραση σκέφτηκα να την βγάλω από τη μέση, για να μην έχω “τα ναρκωτικά” μέσα στο σπίτι μου, γιατί αλλιώς θα τα πάρω».

Για τον ρόλο του στον Σασμό

«Όταν είπα ναι στον «Σασμό» ήξερα ότι ο έρωτάς μου στη σειρά θα ήταν η Μαρία Πρωτόπαππα. Ήταν μέσα στους όρους, ρωτούσα ποιοι θα είναι. Ήθελα να ξέρω με ποιους συζητάνε, μου είχαν πει για τον Δημήτρη Λάλο και την Μαρία Πρωτόπαππα, κι εγώ συνέχισα να ρωτάω εάν ισχύει. Είμαι θαυμαστής της Μαρίας Πρωτόπαππα και δεν κάνω τίποτε άλλο από το να τη χαζεύω όταν παίζω μαζί της!».

«Το ερώτημα του πως θα μιλάει ο «Αντώνης» τέθηκε σε εμένα. Καθώς μέχρι σήμερα στην Ελλάδα οι ντοπιολαλιές χρησιμοποιούνταν κατά κόρον στις κωμικές σειρές. Σε καμία δραματική σειρά δεν υπήρχε η ντοπιολαλιά. Εγώ θεωρούσα ότι ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτού του βιβλίου και της σειράς είναι η Κρήτη. Ένας Κρητικός καταλαβαίνει ότι δεν μιλάω κρητικά, έχεις κέρδη και απώλειες. Απλώς εύχεσαι τα κέρδη να είναι μεγαλύτερα από τις απώλειες…».

Ο Άγιος Παΐσιος και ο ρόλος του Ιορδάνη

«Υπήρχαν πολλοί λόγοι για να πω ναι στον «Ιορδάνη» και τη σειρά του MEGA. Ένας βασικός λόγος που είπα ναι είναι επειδή η σειρά ασχολείται με έναν άγιο. Είναι υποχρεωμένοι να το προσέξουν, γιατί είναι πολύ επικίνδυνο. Θεώρησα ότι θα ήταν μία προσεκτική παραγωγή, ήταν μονοκάμερο, γυρίστηκε σε φυσικά τοπία. Ήταν σαν σινεμά, ένιωσα μαγεία ως ηθοποιός».

«Ο Ιορδάνης είναι ο πολιτικός αντίπαλος του πατέρα του Παΐσιου, κάνει αντιπολίτευση, θεωρεί πως άλλο η πίστη και άλλο η επιβίωση. Τον αγάπησα τον Ιορδάνη από τον «Άγιο Παΐσιο». Είναι πολύ Έλληνας, θεωρεί συνεχώς ότι έχει αδικηθεί πολύ από όλους».

Τα θεατρικά σχέδια

Ο Δημήτρης Ήμελλος αυτή την περίοδο εμφανίζεται στο Θέατρο Πορεία με το έργο «Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου». Το οποίο βασίζεται στο βιβλίο του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Ταρλόου. Δεν πρόκειται για μία παράσταση ντοκιμαντέρ του 1821.

«Ο φόβος της απώλειας της απόλαυσης που λέγεται ζωή είναι αυτό που κινεί την ψυχή των ανθρώπων και τις πράξεις τους. Ο Κολοκοτρώνης, τον οποίο υποδύομαι, εδώ είναι ήρωας μυθιστορήματος. Ούτε μπορώ να πιστέψω πως δεν φοβάται, όσο κι αν θέλω γιατί αυτό με βολεύει. Η δράση του Κολοκοτρώνη είναι ότι αντί να ασχοληθεί με τον δικό του φόβο, επέτεινε τον φόβο του άλλου».

Η οικογένεια

Δεν προγραμμάτισε τίποτα και έγινε πατέρας στα 30. Η δουλειά του ηθοποιού, είπε, είναι κάτι βάρβαρο για τα παιδιά, καθώς ακόμα και τα σαββατοκύριακα δουλεύει.

«Όταν πάνε τα παιδιά στα πάρτι με τους γονείς τους, το δικό σου παιδί δεν σε έχει και νομίζω ότι έλειψα πολύ στον γιο μου. Κι εκείνος μου έλειψε πολύ και προσπαθήσαμε αργότερα να καλύψουμε το κενό με έναν τρόπο. Εξαιτίας του παθιάσματός μου με τη δουλειά είναι δύσκολο να είμαι καλός σύντροφος και καλός πατέρας… Το παιχνίδι της συντροφικότητας είναι ωραίο, νομίζεις συνεχώς ότι το βρήκες και δεν ισχύει τελικά».

Ο Δημήτρης Ήμελλος αποκάλυψε πως αφήνεται εύκολα σε μία σχέση και δένεται, ωστόσο δεν του αρέσουν οι δεσμεύσεις.

«Υπήρξα παντρεμένος και χώρισα πριν πολλά χρόνια, ήταν μία δέσμευση για όσο κράτησε. Παρόλο που χώρισα όταν ο γιος μου ήταν 8 ετών, ήταν μία δέσμευση που κρατάει μέχρι σήμερα. Μπορεί με την πρώην γυναίκα μου να διαφωνούμε, αλλά μιλάμε στο τηλέφωνο. Δεν έγινε ξαφνικά ξένος άνθρωπος… Από τη στιγμή που αποφάσισα να κάνω ένα παιδί με την πρώην γυναίκα μου, έχω δεσμευτεί και αυτό είναι δέσμευση ζωής».