Δημήτρης Καταλειφός: «Σημασία έχει πλέον να γίνει κανείς διάσημος και να βγάλει λεφτά»

28 Ιανουαρίου 2022 21:15

Δημήτρης Καταλειφός: «Σημασία έχει πλέον να γίνει κανείς διάσημος και να βγάλει λεφτά»

Ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός μίλησε στον Άρη Καβατζίκη και αποκάλυψε γιατί δεν θέλησε να κάνει οικογένεια. Αλλά και γιατί πιστεύει πως η τηλεόραση έχει κάνει κακό στην κοινωνία.

Δημήτρης Καταλειφός: «Σημασία έχει πλέον να γίνει κανείς διάσημος και να βγάλει λεφτά».

Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές

«Από μικρός είχα έφεση στο γράψιμο. Στην καραντίνα, μου βγήκε σε συνδυασμό με άλλα προσωπικά πράγματα. Όπως ο χαμός της μητέρας μου, και έτσι άρχισα να ξαναγράφω». Και πρόσθεσε πως τα εξώφυλλα των βιβλίων είναι δικά του σχέδια.

Αναφέρθηκε στην μεγάλη απώλεια της ζωής του, τον θάνατο της μητέρας του

«Όταν έχασα τη μητέρα μου, την ίδια μέρα είχα παράσταση και ήθελα να παίζω, μάλιστα αφιέρωσα την παράσταση σε εκείνη».

Στις δύο καραντίνες είχε το χρόνο να σκεφτεί τους ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζώη και να καταλάβει «πόσο παρόντες, είναι οι απόντες στη ζωή μας».

«Δεν είμαι πλασμένος για να δημιουργήσω οικογένεια. Δεν κατάλαβα πως από τα 30 έφτασα στα 50 μου χρόνια. Και κάπως έτσι παραμέλησα αυτό το κομμάτι της ζωής μου», αποκάλυψε.

Ερωτηθείς για τον χώρο του θεάτρου είπε πως πρόκειται για έναν χώρο σκληρό και ανταγωνιστικό.  «Είναι σα να δίνεις μονίμως εξετάσεις. Έχω βιώσει πικρίες. Σημασία έχει να μπορείς να ξανασηκωθείς» δήλωσε, ενώ αποκάλυψε πως έχει τύχει να παρατήσει 2-3 μέρες μια δουλειά έως ότου κατευνάσουν τα νεύρα του και ύστερα ξαναεπέστρεψε.

«Η προτεραιότητα μου ήταν πάντοτε το θέατρο. αν δεν μπορούσα να  συνδυάσω τις πρόβες με  την πρόταση για τηλεόραση, τότε δεν την δεχόμουν».

Πρόσθεσε πως παρακολουθεί  τηλεόραση, «αλλά όταν το κάνω για πολλή ώρα, αισθάνομαι πως κάνω κάτι κακό».

«Η τηλεόραση έχει κάνει κακό με την αισθητική που έχει φέρει και τα πρότυπα που έχει δημιουργήσει. Είναι ένα μέσο που υπάρχει μέσα στο σπίτι και μοιραία επηρεάζει τα νέα άτομα».

Ερωτηθείς για τα φαινόμενα ξυλοδαρμού και βιασμού που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα είπε πως  το βλέπει  ως φυσικό επακόλουθο της άγριας εποχής που ζούμε. Η οποία βιώνει μια τεράστια παρακμή κι αυτό γιατί ο άνθρωπος δεν ξέρει  σε τι να πιστέψει.  «Σημασία έχει πλέον να γίνει κανείς διάσημος και να βγάλει λεφτά» σημείωσε, ολοκληρώνοντας.