Δημήτρης Κοντομηνάς: Ο επίγειος παράδεισος του επιχειρηματία στην Αργολίδα πωλείται έναντι 30 εκατ. ευρώ

Δημοσιεύθηκε: 20 Νοεμβρίου 2021 16:00
Δημήτρης Κοντομηνάς: Ο επίγειος παράδεισος του επιχειρηματία στην Αργολίδα πωλείται έναντι 30 εκατ. ευρώ

Κοντά σε συμφωνία με ξένο επενδυτή

Νέο ιδιοκτήτη θα έχει και μάλιστα πολύ σύντομα, όπως όλα δείχνουν, το μοναδικής ομορφιάς κτήμα του Δημήτρη Κοντομηνά στο Μετόχι Αργολίδας.

Ο επίγειος παράδεισος του επιχειρηματία, στον οποίο μπήκε πωλητήριο εδώ και μερικούς μήνες, κοστολογείται στα τριάντα εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με φήμες που είχαν κυκλοφορήσει κατά το παρελθόν, ήταν υποθηκευμένος στις τράπεζες ωστόσο βρέθηκε ο τρόπος να βγει προς πώληση από τους «Christie’s International Real Estate».

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι είναι διαθέσιμος, προσέλκυσε το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών καθώς πρόκειται για άκρως εντυπωσιακό ακίνητο.

Φαίνεται πως ένας εξ αυτών έχει έρθει πολύ κοντά σε συμφωνία με τους πωλητές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει πολύ και δεν αποκλείεται να προκύψουν άμεσα εξελίξεις.

Βέβαια, σε τέτοιες περιπτώσεις κανένας δεν πρέπει να προτρέχει αφού συμφωνίες αυτού του επιπέδου μπορούν να χαλάσουν από μία φαινομενικά μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια…

Εντυπωσιακή έκταση και απίστευτη θέα

Το μόνο σίγουρο είναι πως εκείνος που τελικά θα αποκτήσει τη βίλα, θα έχει κάνει μία εξαιρετική κίνηση.

Πρόκειται για ακίνητο επιφάνειας 1.332 στρεμμάτων, κοντά στο 20ό χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ερμιόνης – Γαλατά.

Advertisement

Βρίσκεται στην ακτή της Πελοποννήσου απέναντι από την Ύδρα. Έχει πανοραμική θέα στη θάλασσα, στο κοσμοπολίτικο Πόρτο Χέλι, στη νήσο Δοκό και στις Σπέτσες.

Η έκταση περιλαμβάνει τέσσερις κατοικίες: η βίλα του κτήματος είναι επιφάνειας 260 τετραγωνικών μέτρων, με βοηθητικούς χώρους 86 τετραγωνικών μέτρων.

Η δεύτερη κατοικία είναι 85 τετραγωνικά μέτρα, με βοηθητικούς χώρους 43 τετραγωνικών μέτρων, ενώ η τρίτη κατοικία είναι 81 τετραγωνικά μέτρα με βοηθητικούς χώρους 191 τετραγωνικών μέτρων.

Τέλος, η τέταρτη κατοικία είναι 153 τετραγωνικά μέτρα, με 15 τετραγωνικά μέτρα βοηθητικούς χώρους.

Το σπίτι, το οποίο είναι χτισμένο τη δεκαετία του ’50, βρίσκεται στη χερσόνησο. Λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις δύο παραλίες του κτήματος.

Η μία με άσπρη άμμο και η άλλη με βότσαλο. Πρόκειται για υλικά που με ειδικά φορτία είχε μεταφέρει ο Κοντομηνάς όταν έκανε ανακαίνιση, το 2012.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η παραλία λέγεται και «παραλία Κοντομηνά» όπου όλα τα διερχόμενα υπερπολυτελή σκάφη κάνουν στάση.

Στα σχέδιά του φημολογείται ότι ήταν η κατασκευή μαρίνας ωστόσο αυτά τελικά «ναυάγησαν» έπειτα από αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής.

Συνολικά, τα κτίσματα έχουν εμβαδόν 916 τετραγωνικά μέτρα. Κάποια από τα οικήματα χρησιμοποιούνται από το προσωπικό και τους εργάτες του κτήματος.

Η ιδιοκτησία έχει απόλυτη αυτονομία, με δικές της πηγές νερού και γεωτρήσεις.

Τέλος, ο Κοντομηνάς ο οποίος αγαπάει πολύ αυτό το κτήμα, είχε φυτέψει πολλά δέντρα, ελιές, πορτοκαλιές και λεμονιές, ενώ υπάρχει και αμπελώνας που παράγει καλό κρασί.

Advertisement