Δημήτρης Κουρούμπαλης: «Έχω βρεθεί σε δουλειές που ήθελα να φύγω»

23 Μαρτίου 2022 19:15

Δημήτρης Κουρούμπαλης: «Έχω βρεθεί σε δουλειές που ήθελα να φύγω»

Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης βρέθηκε καλεσμένος στην Κυψέλη της ΕΡΤ και μίλησε για την καριέρα του και πως κατάφερε να μείνει προσγειωμένος μετά από την επιτυχία που είχε το «10 λεπτά κήρυγμα».

Δημήτρης Κουρούμπαλης: «Έχω βρεθεί σε δουλειές που ήθελα να φύγω».

Στο ξεκίνημα της καριέρας του

«Δεν την ψώνισα περισσότερο από ότι ήδη ήμουν με την πάρτη μου. Ήμουν πολύ αλαζόνας. Έλεγα το έχω, το κάνω πολύ καλά και ανταγωνιστικός. Όταν άρχισε να με αναγνωρίζει ο κόσμος στον δρόμο κατάλαβα ότι μάλλον η τηλεόραση το κάνει αυτό. Ότι δεν το κάνω εγώ, οπότε είπα κάτσε λίγο ήσυχα. Εστίασα στις σχέσεις με τους φίλους μου, τις σχέσεις που είχα από το πανεπιστήμιο. Έκανα πολύ ισχυρό focus εκεί και στο να τελειώσω το πανεπιστήμιο και τη δραματική σχολή».

Πως προέκυψε ο ρόλος του Λεωνίδα

«Δεν είχα τελειώσει τη δραματική. Πήγα σε οντισιόν. Έψαχναν δυο μήνες και πήγα την τελευταία Παρασκευή. Είχαν βρει έναν υποψήφιο και πήγα εγώ και είπαν δεν θα δούμε άλλους. Κατάλαβα τότε πως είναι η επιτυχία στην τηλεόραση. Και πως μάλλον πρέπει να επενδύσω σε άλλα πράγματα που κάνω γιατί αυτό έρχεται και φεύγει έτσι. Πρέπει να επενδύσω σε πράγματα που θα μπορούν να με κρατήσουν ζωντανό περισσότερο από την επιτυχία της τηλεόρασης. Αν κάνεις επιτυχία υπάρχεις, αν δεν κάνεις επιτυχία, σου λένε ‘έχουμε πολύ καιρό να σε δούμε στην τηλεόραση’. Κι εμένα το τελευταίο μου σήριαλ ήταν το 2020 εν μέσω πανδημίας. Δεν έχουν ιδέα πόσοι υπερεπιτυχημένοι άνθρωποι στο θέατρο δεν έχουν κάνει επιτυχία στην τηλεόραση. Σε αυτούς υποβάλω τα σέβη μου και λέω πως χαίρομαι που υπάρχετε και κάνετε τέχνη». Δήλωσε ο Δημήτρης Κουρούμπαλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.

Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης σε παλιότερη συνέντευξη είχε αναφερθεί στις καταγγελίες των ηθοποιών στο θέατρο

«Δεν μπορεί ένας ολόκληρος χώρος με επαγγελματίες, να γενικολογούμε για συμπεριφορές τριών τεσσάρων. Το θέατρο έχει το εξής χαρακτηριστικό: επειδή οι συνεργασίες αλλάζουν συνέχεια, γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και μπορείς να μην συνεργαστείς ξανά αν θέλεις, είναι πιο εύκολο να μιλήσεις… Έχω νιώσει άσχημα στην δουλειά μου, μίλησα και δεν επαναλήφθηκε ξανά».