Δημήτρης Λιγνάδης: Εισαγγελική έρευνα για τα ανήλικα προσφυγόπουλα

Δημοσιεύθηκε: 22 Φεβρουαρίου 2021 14:30
Δημήτρης Λιγνάδης: Εισαγγελική έρευνα για τα ανήλικα προσφυγόπουλα

Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για καταγγελλόμενα περιστατικά σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων κατά την περίοδο 2017-2018.

Αντικείμενο της έρευνας θα είναι τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προωθούνταν από ΜΚΟ για θεατρικά μαθήματα στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που θα διερευνηθούν από τις εισαγγελικές αρχές, προσφυγόπουλα από τουλάχιστον τρεις ΜΚΟ προωθούνταν για μαθήματα στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Κατά πληροφορίες, οι υπήρξαν καταγγελίες γειτόνων ότι πολλά προσφυγόπουλα αρνήθηκαν να πάνε ξανά στα μαθήματα και πλέον ερευνάται συνολικά από η δράση ΜΚΟ.

Νωρίτερα, υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κατέθεσε η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ζητώντας τη διερεύνηση όσων είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση ασυνόδευτων παιδιών.

«Ήρθα σήμερα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση», σημειώνει σε γραπτή δήλωσή της η κ. Αγαπηδάκη.

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.