Δημήτρης Λιγνάδης: η αποφυλάκισή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

Συντάκτης: Newsroom

15 Ιουλίου 2022 08:15

Δημήτρης Λιγνάδης: η αποφυλάκισή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

Η αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη μετά από την καταβολή της εγγύησης των 30.000 ευρώ που όρισε το δικαστήριο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη

Χθες το μεσημέρι, ο Δημήτρης Λιγνάδης, έχοντας καταβάλει το ποσό των 30.000 ευρώ, που ορίστηκε ως εγγύηση για την αποφυλάκιση, αφέθηκε ελεύθερος. Αυτό έγινε υπό όρους και μέχρι την εκδίκαση της Έφεσης που ασκήθηκε στην καταδικαστική απόφαση. Η οποία τον έκρινε ένοχο για τους δύο από τους τέσσερις βιασμούς που κατηγορήθηκε. Στη συνέχεια ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού. Όπου κρατούνταν για όσο διάστημα διήρκεσε η δίκη του.

Τόσο οι πρώτες του δηλώσεις, όσο και το γεγονός της αποφυλάκισης ξεσήκωσαν έντονες αντιδράσεις σε καλλιτέχνες και μη

Ο ίδιος εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από τις φυλακές πεπεισμένος ότι η κοινή γνώμη εξαπατήθηκε και πως ο ίδιος θα δικαιωθεί στο Εφετείο.

«Έχω περίπου ενάμιση χρόνο να μιλήσω, δεν είναι η στιγμή να πω πολλά. Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε για όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπισα. Ίσως να παρασύρθηκε μέρος της κοινής γνώμης. 1,5 χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ. Θα δικαιωθώ στο Εφετείο και θα αποκατασταθεί η αλήθεια», είπε στους δημοσιογράφους.

Ωστόσο στο θέαμα του να εξέρχεται από τις φυλακές οι αντιδράσεις ήταν πολύ έντονες. Ανάμεσά σε αυτές και η αντίδραση των καλλιτεχνών

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Ζέτα Δούκα

Λένα Δροσάκη

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Σοφία Παυλίδου

Ταμίλα Κουλίεβα

Βασίλειος Κωστέτσος

Μαρία Μιχαλοπούλου

Λάμπρος Κωνσταντάρας