Δημήτρης Μοθωναίος: «Για τα ελληνικά δεδομένα νομίζω ότι αυτό ξεπερνά και την πιο ζωηρή φαντασία»

Δημοσιεύθηκε: 13 Σεπτεμβρίου 2021 21:15
Δημήτρης Μοθωναίος: «Για τα ελληνικά δεδομένα νομίζω ότι αυτό ξεπερνά και την πιο ζωηρή φαντασία»

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Δημήτρης Μοθωναίος, είπε πως η εξομολόγησή του για την κακοποίηση που δέχτηκε, βοήθησε πολλούς ανθρώπους, αλλά και τον ίδιο.

Δημήτρης Μοθωναίος: «Για τα ελληνικά δεδομένα νομίζω ότι αυτό ξεπερνά και την πιο ζωηρή φαντασία».

Αποπνέετε πάντως μια ισορροπία. Την έχετε βρει;

Προσπαθώ. Είναι μια καθημερινή διαδικασία. Δεν είναι κάτι που το κατακτάς και τελειώνεις. Αλλά έχει ενδιαφέρον. Είναι εύκολο να είσαι μόνος και να είσαι ζεν, να μη συμμετέχεις στη ζωή. Το θέμα είναι πώς μετά μπαίνεις στη ζωή και αντιμετωπίζεις όλα τα παράλογα χωρίς να σε αγγίζουν παραπάνω απ’ όσο τους αναλογεί. Είναι μια διαρκής άσκηση.

Ήταν η προσωπική εξομολόγηση για την κακοποίηση που δεχτήκατε ως παιδί μέρος αυτής της άσκησης;

Δεν είχα άλλη επιλογή. Από τη στιγμή που είδα ότι ήταν κάτι που συμβαίνει κι έχει αρχίσει να απασχολεί τον κόσμο και τη χώρα ενεργοποιήθηκε αυτόματα μέσα μου από τη διάθεσή μου να βοηθήσω. Ασχέτως αν και εγώ βοηθήθηκα πάρα πολύ, εκείνο που κρατάω είναι ότι βοηθήθηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι ακούγοντας την ιστορία μου.

Έχετε την αίσθηση ότι ξεθώριασε κάπως το ελληνικό metoo;

Νομίζω ότι οι δράσεις κάθε είδους ξεκινάνε από τις ομάδες και κατόπιν παραδίδονται στους αρμόδιους φορείς. Το γεγονός ότι δύο άνθρωποι, από τους κορυφαίους του ελληνικού θεάτρου, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη φυλακή δείχνει ότι όλη αυτή η ιστορία οδήγησε κάπου. Για τα ελληνικά δεδομένα νομίζω ότι αυτό ξεπερνά και την πιο ζωηρή φαντασία. Είπε στο Gala.