Δημήτρης Πετρόπουλος: «Έφτασα δυο φορές κοντά στον θάνατo»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

25 Μαρτίου 2023 12:15

O Δημήτρης Πετρόπουλος παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα υγείας, που αντιμετώπισε.

Ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Πετρόπουλος τόνισε πως έφτασε δύο φορές κοντά στον θάνατο.

Ο ηθοποιός φιλοξενήθηκε από το περιοδικό «Λοιπόν» και είπε μεταξύ άλλων: «Έφτασα δυο φορές κοντά στον θάνατo, όταν νόσησα από καρκίνο και αργότερα όταν αντιμετώπισα πρόβλημα με την καρδιά μου. Έχω όμως μια εκ γενετής ανεμελιά και δεν δραματοποιώ τα θέματα υγείας. Δεν με βαραίνουν».

Στη συνέχεια, ο Πετρόπουλος επισήμανε: «Καμιά φορά βέβαια αυτό είναι και επικίνδυνο γιατί δεν τα παρακολουθώ με την επιμέλεια που πρέπει. Μετά από όλα αυτά που έχω περάσει, εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτή η ανεμελιά μάλλον μου είναι ευεργετική. Κάθομαι και σκέφτομαι ότι θα είχα αποφύγει κάποιες επιπλοκές στην υγεία μου αν ήμουν πιο προσεκτικός αλλά πάλι ξανά ψηφίζω ανεμελιά.

Δεν περνάει αλλιώς η ζωή. Δεν μπορώ να πω ότι ήμουν ατρόμητος πηγαίνοντας προς τον θάνατο, αλλά κατά βάθος δεν κακοβάζω. Δεν περνάει από το μυαλό μου το χειρότερο. Δεν έλεγα ότι ‘α, θα μπω στο χειρουργείο και δεν θα βγω’.

Έλεγα και αν δεν βγω δεν θα το μάθω και ποτέ. Η ζωή είναι δώρο και μου έχει χαριστεί κατ’ επανάληψη. Έχω πάρει πολλές παρατάσεις».

Σε ερώτηση για το αν τον φοβίζουν τα γηρατειά, ο Πετρόπουλος απάντησε επιστρατεύοντας το χιούμορ του: «Όχι, με την ανευθυνότητα που με δέρνει. Λέω ψέματα, γιατί δεν θα ήθελα να εξαρτηθώ από κανέναν.

Δεν έχω ένα σημείο αναφοράς να πω κάποιος θα με νοιαστεί με αγάπη χωρίς να βαρυγκωμά, γι’ αυτό και δεν θέλω αυτή την πλευρά των γηρατειών. Δεν θέλω και να πονάω, δεν μου αρέσει αυτό».

Για το αν μετάνιωσε επειδή δεν παντρεύτηκε και δεν έγινε πατέρας, είπε: «Δεν ξέρω αν έχω παιδιά…. Θα εξαρτηθεί από το επόμενο κουδούνι στην πόρτα.

Έχω ζήσει οικογενειακά από πολύ νωρίς. Τελείωσα το σχολείο 17,5 ετών και βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη και μέσα σε μερικούς μήνες άρχισα να συζώ και αυτό κράτησε… 250 χρόνια».