Δημήτρης Πιατάς: «Απαγορεύω στον εαυτό μου να πλήττω»

9 Φεβρουαρίου 2022 09:40

Δημήτρης Πιατάς: «Απαγορεύω στον εαυτό μου να πλήττω»

Ο Δημήτρης Πιατάς αποκάλυψε στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ το μυστικό του 40χρονου γάμου του, ενώ αναφέρθηκε στην ταινία με τον τίτλο Πανδημία που γύρισε το 2014.

Δημήτρης Πιατάς: «Απαγορεύω στον εαυτό μου να πλήττω».

Για την σύζυγό του

«Είμαστε μαζί 40 χρόνια και… είναι σύντροφος πια, υπάρχει και αυτό. Να πω το μυστικό όλης της ιστορίας; Αυτά δεν βγαίνουν μόνα τους, συμβαίνουν. Στη φύση υπάρχει αυτό, το οποίο αν το πετύχεις είναι λάθος να το αφήσεις. Κρατάμε χαμηλούς τόνους, αλλά θα πως η σύζυγός μου και σύντροφός μου, είναι ο αντίθετος χαρακτήρας από εμένα. Έτσι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε και λειτουργούμε. Αν εγώ είμαι πράος και ήσυχος, εκείνη δεν είναι το ίδιο. Υπάρχει μια περίεργη ισορροπία, η αντίθεση είναι σύνθεση… χημεία».

«Στη ζωή απαγορεύεται να πλήττεις. Αν πλήξεις δεν υπάρχει πιο άσχημο στοιχείο, πολύ περισσότερο αν πλήξεις στη σχέση σου την συζυγική. Αν αρχίσει ο ένας να βαριέται από τον άλλο, ξεκινά η αρχή του τέλους και αυτά τα πράγμα φθίνουν. Και ζωδιακά είμαι ένας άνθρωπος ενεργός, απαγορεύω στον εαυτό μου να πλήττω. Αυτό είναι το μυστικό μου».

Το 2014 έκανε μια ταινία με τον τίτλο Πανδημία

«Ήταν τελείως συγκυριακό. Υπήρχε η οικονομική κρίση και ήθελα να κάνω μια ταινία για την κρίση, κι επειδή θα ήταν κοινότυπο, σκέφτηκα αντί για οικονομική κρίση η κοινωνία να μαστίζεται από έναν περίεργο ιό»