Δημήτρης Πιατάς: «Έχω κάνει και εγώ Survivor στην ΕΡΤ1, το 1980, με παρτενέρ τη Χριστίνα Θεοδωροπούλου»

17 Ιουνίου 2021 20:15

Δημήτρης Πιατάς: «Έχω κάνει και εγώ Survivor στην ΕΡΤ1, το 1980, με παρτενέρ τη Χριστίνα Θεοδωροπούλου»

Ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς μίλησε στην κάμερα του Πρωϊνού για την λιτή του καριέρα στην τηλεόραση, για το είδος Survivor που είχε προβάλλει στην ΕΡΤ το 1980, αλλά και για την κόρη του και τις παραστάσεις στην Επίδαυρο.

Δημήτρης Πιατάς: «Έχω κάνει και εγώ Survivor στην ΕΡΤ1, το 1980, με παρτενέρ τη Χριστίνα Θεοδωροπούλου».

«Σέβομαι απόλυτα όλα τα είδη, κυρίως την τηλεόραση που έχει την πολυτέλεια και την αμεσότητα σε μία νύχτα να σε κάνει δημοφιλή. Εγώ δεν είχα ανάγκη αυτή τη διασημότητα, με αποτέλεσμα να μην είναι αυτοσκοπός μου η παρουσία μου στην τηλεόραση». Είπε για το γεγονός πως δεν κυνήγησε τηλεοπτικούς ρόλους.

«Έχω κάνει και εγώ Survivor στην ΕΡΤ1, το 1980. Λεγόταν “789” με παρτενέρ τη Χριστίνα Θεοδωροπούλου και παίζαμε το ίδιο πράγμα που αυτοί το κάνουν τώρα, με μία ομάδα παιδιών που τους εναλλάσσαμε στη Βουλιαγμένη και το είχαμε κάνει παιδική χαρά». Είπε αποκαλύπτοντας μια άλλη του πτυχή.

«Την κόρη μου δεν την έχω βοηθήσει στον χώρο, αν και την αγαπώ πολύ. Με έκανε πολύ περήφανο που είδα μία εξαιρετική δουλειά πρόσφατα από εκείνη. Δεν ήμουν αυστηρός μπαμπάς, δεν της έκανα δηλαδή έλεγχο τι ώρα θα γυρίσει στο σπίτι».

Έχει μετανιώσει που πρωτοστάτησε για να καταργηθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος των ηθοποιών.

«Είμαι από τους πρωτεργάτες που πολέμησα για να καταργηθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του ηθοποιού, θεωρώντας πως ο χώρος πρέπει να είναι ελεύθερος. Ήταν λάθος μου και το μετάνιωσα πολύ».

«Κάποιος που είναι εκτός του χώρου μπορεί να μπει μέχρι την τηλεόραση, στην Επίδαυρο δεν μπορεί να μπει και όποιος αποπειράθηκε να το κάνει, έφαγε τα μούτρα του. Το έκαναν χυδαία και για καθαρά κερδοσκοπικούς λόγους». Είπε θεωρώντας πως κάποιος που δεν είναι επαγγελματίας ηθοποιός δεν μπορεί να σταθεί στη θεατρική σκηνή.