Δημήτρης Τσικλής – Άγριες Μέλισσες: «Το ήξερα εξαρχής ότι ο ρόλος θα πάει προς αυτή την κατεύθυνση – Δεν μου λέει κάτι η σεξουαλικότητα του ρόλου»

11 Νοεμβρίου 2021 09:40

Δημήτρης Τσικλής - Άγριες Μέλισσες: «Το ήξερα εξαρχής ότι ο ρόλος θα πάει προς αυτή την κατεύθυνση - Δεν μου λέει κάτι η σεξουαλικότητα του ρόλου»

Ο Δημήτρης Τσικλής ήταν ο σημερινός καλεσμένος της εκπομπής Στούντιο 4 στην ΕΡΤ. Μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και στον Θανάση Αναγωνστόπουλο για τον ρόλο του στις Άγριες Μέλισσες.

Δημήτρης ΤσικλήςΆγριες Μέλισσες: «Το ήξερα εξαρχής ότι ο ρόλος θα πάει προς αυτή την κατεύθυνση – Δεν μου λέει κάτι η σεξουαλικότητα του ρόλου».

Αναφέρθηκε στο φιλί που αντάλλαξε σε ένα πλάνο της σειράς με τον υπεύθυνο του θεάτρου στις Άγριες Μέλισσες.

«Το ήξερα εξαρχής ότι ο ρόλος θα πάει προς αυτή την κατεύθυνση. Για το φιλί το έμαθα μετά από λίγο καιρό όταν πήρα τα σενάρια. Στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι έχουμε αποβάλει ακόμα την ομοφοβία μας. Δεν είχα πρώτες σκέψεις. Συζητήσαμε για τον ρόλο και είπα “ωραία γουστάρω”. Ο Πέτρος και η Μελίνα μου έχουν χαρίσει έναν υπέροχο ρόλο που έχει να πει πολλά όχι μόνο για τη σεξουαλικότητα. Δεν μου λέει κάτι η σεξουαλικότητα του ρόλου».

«Όταν ανοίγεις την τηλεόραση και βλέπεις τίτλο “η Δρόσω ερωτεύεται έναν… γκέι” με κεφαλαία ήταν προσβλητικό. Όταν διαβάζω λεζάντες “ο Δημήτρης θα φιληθεί με τον τάδε” χρωματίζεις τον άλλον. Αγαπάμε πολύ τον κιτρινισμό στη χώρα μας. Τα μηνύματα που πήρα για το φιλί σε πολύ μεγάλο βαθμό ήταν υπέρ και ξάπλωσα με χαρά ότι κάτι αλλάζει. Ένιωσα ότι κάτι κάνω όχι μόνο εγώ αλλά και ο Λευτέρης (σ.σ. Χαρίτος) και η σειρά. Η γενιά μου και οι παρέες μου κάπως έχουμε αποβάλλει την ομοφοβία».