Δημοσθένης Καρμοίρης: η πρώτη αντίδραση μετά την απομάκρυνσή του από την ΕΡΤ

Δημοσιεύθηκε: 30 Ιουλίου 2021 08:00
Δημοσθένης Καρμοίρης: η πρώτη αντίδραση μετά την απομάκρυνσή του από την ΕΡΤ

Δημοσθένης Καρμοίρης: «Εγώ βιώνω στο πετσί μου αυτό το πράγμα και δεν επιτρέπω τη σπίλωση του ονόματος μας». Δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Δημοσθένης Καρμοίρης: η πρώτη αντίδραση μετά την απομάκρυνσή του από την ΕΡΤ.

Για τη λήξη της συνεργασίας με την ΕΡΤ μίλησε ο Δημοσθένης Καρμοίρης έπειτα από το ρατσιστικό σχόλιο το οποίο είχε κάνει κατά τη διάρκεια σχολιασμού αγωνίσματος των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020. Άμεσα, τότε, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να προχωρήσει σε λήξη της συγκεκριμένης συνεργασίας.

Μιλώντας την Πέμπτη στην εκπομπή «Στη Σέντρα» και τον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis, ο Δημοσθένης Καρμοίρης αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο θέμα.

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως: «Δεν αισθάνομαι ενοχή. Το ψυχολογικό και επαγγελματικό σοκ από την ανακοίνωση της ΕΡΤ είναι το λιγότερο. Προφανώς δεν είχα την πρόθεση, τη διάθεση και την έκφραση. Δεν είναι δυνατόν τα «σχιστά μάτια» να παρεξηγηθούν».

«Όσοι με γνωρίζουν, δεν ξέρουν το δικό μου δράμα. Από το 1993 έχω ένα παιδί ΑΜΕΑ, που τον άλλο μήνα γίνεται 28. Έχουμε βιώσει κοινωνικό ρατσισμό από το πρώτο του βήμα. Όταν πήγαμε να τον γράψουμε σε δημόσιο ή στο ιδιωτικό σχολείο. Ξέρεις τι μας έλεγαν; Δεν μπορούμε να έχουμε το παιδί σας ανάμεσα στα υπόλοιπα γιατί θα αντιδρούν οι γονείς των άλλων παιδιών» συμπλήρωσε..

«Εγώ βιώνω στο πετσί μου αυτό το πράγμα και δεν επιτρέπω τη σπίλωση του ονόματος μας. Δεν απολογούμαι, λοιπόν. Όταν περιγράψω έναν άνθρωπο είναι ρατσιστικό, και δεν είναι το «Κορεάτης από την τρίτη φυλή«; Τον είπα σχιστομάτη; Αυτό θα ήταν ρατσιστικό. Βγάζω στην επιφάνεια το προσωπικό μου βίωμα γιατί προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομα μου και την οικογένεια μου. Επέλεξαν το λάθος άνθρωπος για να το πουν» κατέληξε ο δημοσιογράφος.