Διονύσης Σαββόπουλος: Βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Συντάκτης: Newsroom

9 Δεκεμβρίου 2022 23:29

Θετικός στον κορωνοϊό ο Διονύσης Σαββόπουλος

 

Ο Διονύσης Σαββόπουλος αναγκάστηκε να ακυρώσει τις συναυλίες του, καθώς ο ίδιος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο μουσικοσυνθέτης μέχρι να αναρρώσει, θα κάνει μία μικρή παύση, απέχοντας από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «oι συναυλίες του Διονύση Σαββόπουλου (10-11/12/22), αναβάλλονται λόγω ασθένειάς του με Covid-19».

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι σύντομα θα ανακοινωθούν οι νέες ημερομηνίες.

Η συναυλία αυτή υπό τον τίτλο «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη» πρωτοπαρουσιάστηκε στις παλιές φυλακές του Γεντί Kουλέ, στο Φεστιβάλ Επταπυργίου τον Ιούνιο του 2022 σε μια παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη Μεικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης.

Τώρα παρουσιάζεται σε αναθεωρημένη και συμπληρωμένη εκδοχή με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων.

«Το πρόγραμμα αυτής της βραδιάς στηρίζεται στην ιδέα που είχαν δύο από τους σημαντικότερους συνθέτες και ενορχηστρωτές μας της νεότερης γενιάς: ο Αντώνης Σουσάμογλου και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, οι οποίοι είχαν την όρεξη να ανασυνθέσουν τρόπον τινά και να μεταγράψουν σε συμφωνική μορφή τις μουσικές από γνωστά τραγούδια μου. Τους ευχαριστώ.Είναι οι αφανείς συμπρωταγωνιστές αυτής της βραδιάς. Ξαναέγραψαν τα κομμάτια μου στο δικό τους πλούσιο πεντάγραμμο αλλά και στην καρδιά μου επίσης. Στη σκηνή του Μεγάρου ανεβαίνουμε με πλήρη συμφωνική ορχήστρα και μεικτή χορωδία. Τραγουδούν μαζί μου οι αγαπημένοι μου Φώτης Σιώτας και Κατερίνα Πολέμη. Άδοντες και παιανίζοντες έχουμε μαέστρο μας τον Μίλτο Λογιάδη και νιώθουμε ευτυχείς για αυτό».