Διονύσης Τσακνής: Ο Λαυρέντης λείπει από τον καθένα

Συντάκτης: Newsroom

21 Ιουνίου 2024 15:19

Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου, ο Διονύσης Τσακνής.

Ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης μίλησε από καρδιάς για τον αείμνηστο φίλο και συνάδελφο του, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, καθώς και για την δύσκολη διαχείριση στην απώλεια του.

«Ο Λαυρέντης λείπει από τον καθένα. Όταν έφυγε, υπήρχε αναφορά στο όνομα του και έπρεπε να απαντήσω, έβλεπα τον εαυτό μου μετά στην τηλεόραση σκυθρωπό. Πολύ σκυθρωπό. Ίσως ήταν ο θυμός που έφυγε, αυτά τα στάδια του πένθους όπως η άρνηση και όλα αυτά. Τώρα, όταν μιλάω για εκείνον, έχω την αίσθηση ότι το πρόσωπο μου μπορεί και να φωτίζεται κιόλας. Διότι συμφιλιώθηκα με την ιδέα ότι «έφυγε» και δεν θα του τηλεφωνήσω, δεν θα κάνουμε μια συναυλία μαζί, αλλά είναι εδώ. Αυτό που έγινε στο θέατρο του Λυκαβηττού ήταν ένα πράγμα το οποίο, δεν ήταν απλά συγκινητικό, ήταν μια διαρκής υπενθύμιση πόσο παρών είναι», είπε.

Πρόσθεσε: «Μιλάμε για παλιότερους και καμιά φορά δίνουμε στα πράγματα μια μυθική διάσταση, επειδή όμως είναι τωρινό το πράγμα του Λαυρέντη, ίσως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο κλασικός θα μείνει ο Λαυρέντης. Πόσο διαχρονικός θα μείνει. Η σχέση μας ήταν και είναι οικογένεια».