Δούκισσα Νομικού: Στις Κάννες για το Φεστιβάλ – Οι φωτογραφίες που ανάρτησε

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

17 Μαΐου 2023 11:40

Στις Κάννες βρίσκεται η Δούκισσα Νομικού με αφορμή την έναρξη του λαμπερού κινηματογραφικού Φεστιβάλ.

Η παρουσιάστρια Δούκισσα Νομικού ταξίδεψε στις Κάννες όπου από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη το φημισμένο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η παρουσιάστρια «ανέβασε» φωτογραφίες από το ξενοδοχείο που διαμένει, από τις βόλτες της, ενώ παράλληλα πόζαρε με μαύρο μακρυμάνικο μίνι φόρεμα.

Στη λεζάντα της ανάρτησής της έγραψε: «Καλησπέρα Κάννες. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που είμαι εδώ για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Το λαμπερό ταξίδι ξεκινάει!».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθούν πολλές ελληνικές παραγωγές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δυναμικό «παρών» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών αναμένεται να δώσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ), με νέες συνεργασίες, συμμετοχή σε κορυφαίες δράσεις, προγράμματα και συζητήσεις.

Αρχικά, το ΦΚΘ όπως και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου συμμετέχουν από κοινού στην κορυφαία δράση του Marché du Film του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, Producers Network, στηρίζοντας παραγωγούς από την Ελλάδα.

Ακόμα, στο Φεστιβάλ των Καννών αναμένεται να ολοκληρωθεί η σειρά Think Tanks για το μέλλον των κινηματογραφικών αγορών, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την εταιρεία συμβουλευτικής The Catalysts, με το European Film Market του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και το Marché du Film του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Μάλιστα, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση στις Κάννες, στις 22 Μαΐου.

Επίσης, στη διάρκεια του Marché du Film, θα ανακοινωθεί μια νέα συνεργασία με την IEFTA (International Emerging Film Talent Association), για τη στήριξη των δημιουργών ντοκιμαντέρ, κάτι που αναμένεται να ξεκινήσει στο πρόγραμμα «Αγορά» του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (7-17/3/2024).

Στο μεταξύ, η επικεφαλής της «Αγοράς» Αγγελική Βέργου, θα συμμετάσχει στην τριμελή κριτική επιτροπή του Docs-in-Progress του τμήματος Cannes Docs του Marché du Film.

Επιπλέον, η Έρρικα Ζαχαροπούλου, η οποία εργάζεται στον συντονισμό της «Αγοράς» του ΦΚΘ, έχει επιλεγεί να συμμετάσχει στο φετινό Cannes Makers, ένα πρόγραμμα που διαμορφώνει τη νέα γενιά επαγγελματιών της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Στόχος του νέου προγράμματος είναι να ενισχύσει τη διασυνοριακή συνεργασία, φέρνοντας σε επαφή τους συμμετέχοντες με τους ειδικούς του κλάδου.

Τέλος, στο πλαίσιο του Marché du Film θα πραγματοποιηθεί δεξίωση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, για την προώθηση της ελληνικής κινηματογραφίας στους διεθνείς επαγγελματίες που θα βρεθούν στο Φεστιβάλ των Καννών.

Η συγκεκριμένη δεξίωση, όπως κάθε χρόνο, αποτελεί μια ευκαιρία για δικτύωση των δημιουργών από την Ελλάδα στην πιο σημαντική κινηματογραφική αγορά του κόσμου, για την ανάπτυξη νέων σχεδίων και ταινιών, για εξεύρεση συμπαραγωγών, χρηματοδοτήσεων και νέων συνεργασιών, καθώς και για την ανάδειξη της Ελλάδας ως τόπου γυρισμάτων διεθνών παραγωγών.