Δρ. Νίκος Ναούμ Αισθητική Γυναικολογία

21 Ιουλίου 2019 19:18

Επανορθωτική Αισθητική Γυναικολογία: ο νέος ανερχόμενος κλάδος της Ιατρικής

Αν είσαι γυναίκα, γνωρίζεις ότι για το καθιερωμένο σου pap test πρέπει να απευθυνθείς στον Γυναικολόγο σου. Και αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα γονιμότητας, θα πας στον ειδικό Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Αν πάλι θες να διορθώσεις κάτι στην εμφάνισή σου, όπως για παράδειγμα το μέγεθος του στήθους σου, θα απευθυνθείς στον πλαστικό χειρουργό. Υπάρχουν όμως κάποια γυναικεία θέματα που απαιτούν συγκεκριμένη εξειδίκευση και καμία από τις παραπάνω ειδικότητες δεν μπορεί να προσεγγίσει με απόλυτη ασφάλεια.

Ο κλάδος της Επανορθωτικής Αισθητικής Γυναικολογίας δίνει λύση σε συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κάθε ηλικίας και ο Δρ. Νίκος Ναούμ είναι ο ειδικός που επιλέξαμε για να μας μιλήσεις σχετικά με αυτό.

Κύριε Ναούμ, ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα χρειάζεται τη βοήθεια της Επανορθωτικής Αισθητικής Γυναικολογίας;

Η πρώτη ομάδα είναι γυναίκες κάθε ηλικίας που προβληματίζονται σχετικά με την εμφάνιση του αιδοίου τους. Ανατομικές ιδιαιτερότητες στην ευαίσθητη αυτή περιοχή μπορεί κλονίσουν την αυτοπεποίθηση της γυναίκας σχετικά με τη θηλυκότητά της. Όπως για παράδειγμα ανομοιομορφία ή κάποια υπερτροφία στα μεγάλα χείλη της περιοχής. Σε αυτή την περίπτωση η Επανορθωτική Αισθητική Γυναικολογία με την ιδιαίτερα διαδεδομένη μέθοδο της αιδοιοπλαστικής δίνει λύση. Η δεύτερη ομάδα είναι γυναίκες μέσης ηλικίας που βλέπουν την εικόνα της περιοχής να παρουσιάζει σημάδια φθοράς λόγω ηλικίας. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεραπείες που μπορούν να εφαρμοστούν όπως η θεραπεία με αυτόλογο λίπος και η λεύκανση, αλλά και η αιδοιοπλαστική που εξασφαλίζουν την απαραίτητη ανανέωση της περιοχής. Υπάρχουν όμως και λειτουργικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει μια γυναίκα, όπως για παράδειγμα η χαλάρωση κόλπου είτε λόγω φυσιολογικών τοκετών είτε λόγω ηλικίας, αλλά και η ξηρότητα κόλπου.

Και στις περιπτώσεις χαλάρωσης κόλπου τι συστήνετε;

Η μέθοδος vagitense, η οποία εύκολα κι ανώδυνα διορθώνει το πρόβλημα, επιτυγχάνοντας τόσο την απαραίτητη σύσφιξη στη περιοχής του κόλπου όσο και την καλύτερη εφύγρανσή της. Πρόκειται για ένα θέμα που προβληματίζει πολλές γυναίκες, δεδομένου ότι μεταξύ άλλων πλήττει σοβαρά και τη σεξουαλική της ζωή. Η Επανορθωτική Αισθητική Γυναικολογία σε αυτή την περίπτωση είναι η μόνη ασφαλής επιλογή για να δοθεί η λύση.

Γιατί τονίζετε ιδιαίτερα τη λέξη ασφαλής;

Επειδή είναι σημαντικό, για να αποφευχθούν δυσάρεστες παρενέργειες, η γυναίκα να απευθυνθεί για τέτοιου είδους προβλήματα σε έναν εξειδικευμένο γυναικολόγο κι όχι στον πλαστικό ή σε έναν απλό γυναικολόγο μαιευτήρα. Δυστυχώς καθημερινά χρειάζεται να κάνω πολλές διορθωτικές επεμβάσεις σε γυναίκες που έχουν ήδη κάνει κάποιες επεμβάσεις ή θεραπείες που έχουν αποτύχει. Σημαντικό είναι επομένως να απευθυνθούν σε ένα απόλυτα εξειδικευμένο και πιστοποιημένο κέντρο.

Η κλινική Αισθητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας που έχετε πληροί όλες τις προϋποθέσεις;

Είναι λογικό, κάθε γυναίκα που απευθύνεται σε μια κλινική που παρέχει υπηρεσίες φροντίδας και αισθητικής βελτίωσης, να ανησυχεί – μεταξύ άλλων –  και για το πόσο ασφαλές είναι το κέντρο και οι μέθοδοι που εφαρμόζονται σ΄ αυτό.

Η κλινική Cosmetic Gynecology Dr. Ναούμ είναι η μοναδική κλινική Αισθητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας στην Ελλάδα, πιστοποιημένη κατά τα διεθνή πρότυπα διασφάλισης ποιότητας  ISO9001 και ΙSO27001.

Το ISO9001 πρότυπο ορίζει τις απαιτήσεις σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να λειτουργεί μια κλινική, ώστε η τελική υπηρεσία να κρίνεται ικανοποιητική τόσο από τους ασθενείς της όσο και από τα λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη. Η κλινική μας ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις του προτύπου, που καλύπτουν στο σύνολό τους το εύρος των δραστηριοτήτων της, που ξεκινά από τον σχεδιασμό και ανάπτυξη νέων ιατρικών τεχνικών και υπηρεσιών έως τη φροντίδα της ασθενούς μετά τη θεραπεία ή επέμβαση. Αποτελεί συνειδητή επιλογή μου να ακολουθούνται πιστά και απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες που διέπουν την πιστοποίηση της λειτουργίας της κλινικής του με ISO, προκειμένου κάθε  γυναίκα που απευθύνεται σε εμάς όχι μόνο να νιώθει 100% ασφαλής αλλά και να είναι.

Η κλινική σας, εκτός από την πιστοποίηση που αναφέρατε, έχει επίσης πάρει κάποιες παγκόσμιες διακρίσεις;

Πράγματι, η κλινική μας ήταν υποψήφια για 4 κατηγορίες βραβείων κατά τη συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αισθητικής Γυναικολογίας (ISCG 2019). Οι κατηγορίες βραβείων που διεκδίκησε, στο πλαίσιο του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Orlando των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2019, είναι οι εξής: Best Combined Labiaplasty with Clitoral Hood Reduction, Best Labia Majora Augmentation, Best Overall Surgical Cosmetic Genital Enhancement, Best Surgical Vaginal Rejuvenation. Σε κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες παρουσιάστηκαν και αξιολογήθηκαν οι πρωτοπόρες τεχνικές που εφαρμόζουμε, καθώς και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που προσφέρουν στη σύγχρονη γυναίκα.

Τέλος, ένα πακέτο υπηρεσιών που προσφέρει η κλινική μας, το  Mom Makeover®  έχει τιμηθεί με το Health Care Business Award για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στη χώρα μας.

Θέλετε να μας πείτε περισσότερα για το Mom Makeover®;

Το Mom Makeover® αποτελεί τη μοναδική ολιστική προσέγγιση στην Ελλάδα, το πρώτο ιατρείο στην Ελλάδα για την πλήρη επαναφορά της νέας μητέρας μετά τον τοκετό. Μία ομάδα διακεκριμένων Πλαστικών Χειρουργών, Γυναικολόγων και Δερματολόγων, προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο επεμβάσεων όπως κοιλιοπλαστική, αποκατάσταση και ανόρθωση στήθους ή κολποπλαστική για τη μείωση της χαλάρωσης του κόλπου που παρατηρείται μετά τον τοκετό. Ταυτόχρονα, προσφέρουμε πληθώρα μη χειρουργικών λύσεων, που εκτείνονται από την εξάλειψη των ραγάδων ή των πανάδων της εγκυμοσύνης, μέχρι την αντιμετώπιση της ακράτειας μετά τον τοκετό.

Πέρα από αυτό, προσφέρουμε ολοκληρωμένα πακέτα Ιατρικού Τουρισμού, που περιλαμβάνουν την άφιξη και τη διαμονή της μητέρας στη χώρα μας, ταυτόχρονα με ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπειών που τους χαρίζει πίσω τη θηλυκή εικόνα και σεξουαλική λειτουργικότητα, που πιθανόν να έχει χαθεί λόγω της εγκυμοσύνης και του τοκετού.

Υπάρχει, δηλαδή, ενδιαφέρον επίσκεψης της κλινικής σας κι από γυναίκες από χώρες του εξωτερικού;

Ναι, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Η κλινική, εξάλλου, Dr. Nikos Naoum Cosmetic Gynecology  έχει την ιδιαίτερη τιμή να συμμετέχει ενεργά στο πρώτο Cluster Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ως ο μοναδικός εκπρόσωπος του κλάδου της Αισθητικής Γυναικολογίας στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά η κλινική μας στηρίζει την προσπάθεια της ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ για την ανάδειξη της Ελλάδας ως τον ιδανικό προορισμό ιατρικού τουρισμού. Η υψηλής ποιότητας Αισθητική Γυναικολογία, εξάλλου, αναμένεται ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης μεγάλης μερίδας γυναικών στο άμεσο μέλλον, που θα έχουν έναν λόγο παραπάνω για να επισκεφτούν την πανέμορφη χώρα μας.

W:  https://www.drnikosnaoum.com/
E:  [email protected]
F: Δρ. Νίκος Ναούμ
T: (+30) 2108835100