Δροσάκη – Παπαχαραλάμπους: Η πρώτη on camera αντίδραση για την απόφαση στη δίκη Φιλιππίδη

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

14 Φεβρουαρίου 2023 09:54

H Λένα Δροσάκη και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους ρωτήθηκαν για την απόφαση του δικαστηρίου αναφορικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Οι εκπρόσωποι των ψυχαγωγικών τηλεοπτικών εκπομπών ζήτησαν από τις ηθοποιούς Λένα Δροσάκη και Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους να σχολιάσουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ωστόσο, αμφότερες προτίμησαν να μην πουν κάτι σχετικό.

«Γεια σας! Αχ παιδιά, δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα, ευχαριστώ πολύ. Καλό σας βράδυ. Παιδιά σας παρακαλώ, μην μου το κάνετε αυτό. Σας παρακαλώ πολύ», είπε η Δροσάκη.

Από τη δική της πλευρά, η Παπαχαραλάμπους ανέφερε: «Δεν έχω να σας πω τίποτα, σας ευχαριστώ πολύ. Καλό σας βράδυ, ευχαριστώ πολύ».

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο αποφάσισε o Φιλιππίδης να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την έκδοση απόφασης σε δεύτερο βαθμό αφού πρώτα τον καταδίκασε σε κάθειρξη οκτώ ετών για δύο απόπειρες βιασμού.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για μία απόπειρα βιασμού το 2010 στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη και μία ακόμα το 2014 στο αυτοκίνητο του στο Παλαιό Ψυχικό. Και στις δύο περιπτώσεις οι καταγγέλλουσες ήταν νεαρές ηθοποιοί που είχαν πάει να τον συναντήσουν για επαγγελματικούς λόγους.

Αντίθετα, το δικαστήριο αποφάσισε να τον αθωώσει ομόφωνα για τη βαρύτερη κατηγορία που αντιμετώπιζε αυτού του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε ότι ο πρωταγωνιστής θα καταθέσει έφεση και τόνισε πως θα δώσει μάχη ώστε να αθωωθεί.

«Θα δώσουμε μάχη στο Εφετείο για την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός κρατάει την πικρία για τις αποφάσεις αλλά του έφυγε ένα βάρος για την αθώωσή του στις κατηγορίες», είπε ο Δημητρακόπουλος στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και Πάλι!».

Και συμπλήρωσε: «Το 99% των αποφάσεων των δικαστηρίων είναι λόγω αμφιβολιών. Ο κ. Φιλιππίδης έχει αθωωθεί για τους βιασμούς και δεν μπορεί να αρθεί αυτή η απόφαση δεν μπορεί να γίνει έφεση.

Ο κ. Φιλιππίδης θα προχωρήσει αγωγές, καθώς τον αποκαλούν ακόμα, βιαστή. Δικαιώθηκε από τη Δικαιοσύνη, τι άλλο να κάνει;».