Έφη Παπαθεοδώρου: «Στα 20 μου ήταν να παίξω σε μια ασπρόμαυρη ταινία. Δεν έπαιξα ποτέ, διότι.. #me too»

6 Νοεμβρίου 2021 09:40

Έφη Παπαθεοδώρου: «Στα 20 μου ήταν να παίξω σε μια ασπρόμαυρη ταινία. Δεν έπαιξα ποτέ, διότι.. #me too»

Η Έφη Παπαθεοδώρου αποκάλυψε στην εκπομπή Πάμε Δανάη τη σεξουαλική παρενόχληση που την ανάγκασε να φύγει στον Καναδά και για το «ρόλο της ζωής της» στο «Παρά 5».

Έφη Παπαθεοδώρου: «Στα 20 μου ήταν να παίξω σε μια ασπρόμαυρη ταινία. Δεν έπαιξα ποτέ, διότι.. #me too».

«Στην καραντίνα δεν υπέφερα γιατί δεν βγαίνω πολύ σε μπαρ. Έβγαινα με την αδερφή μου και είμαι βιβλιοφάγος». Δήλωσε για τη περίοδο των αυστηρών περιορισμών.

Η σεξουαλική παρενόχληση στην ηλικία των 20

«Στα 20 μου ήταν να παίξω σε μια ασπρόμαυρη ταινία. Δεν έπαιξα ποτέ, διότι.. «#me too». Καιρός είναι πια να σταματήσει αυτό το πράγμα. Είναι ντροπή να σε βλέπουν μόνο σαν ερωτικό αντικείμενο. Έλεος», αποκάλυψε η ηθοποιός τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε.

«’Οταν μου συνέβη αυτό το περιστατικό, έβγαλα διαβατήριο και έφυγα για τον Καναδά. Είπα στον εαυτό μου «θα πετύχεις στο θέατρο, αλλά με το κεφάλι ψηλά».

«Στον Καναδά σπούδασα αγγλική φιλολογία. Μετά από δυο χρονιά, γύρισα πίσω λόγω ενός προβλήματος υγείας με το στομάχι μου, θα πέθαινα.Ήμουν για πάρα πολλά χρονιά καθηγήτρια αγγλικών, γιατί από το θέατρο δεν ζεις, εκτός αν βρεις στρωμένο τραπέζι», σημείωσε η κ. Παπαθεοδώρου.

«Από πέντε χρονών ονειρευόμουν να γίνω ηθοποιός. Ανέβαινα σε ένα τραπέζι και τραγουδούσα. Η μητέρα μου έπαιζε πιάνο, ο πατέρας μου είχε πλατύ μυαλό και με άφησαν να γίνω ηθοποιός»

Η στενή φιλία με την Ειρήνη Κουμαριανού

«Με την Ειρήνη Κουμαριανού γνωριστήκαμε όταν παίξαμε μαζί στους «Ελευθέρους Καλλιτέχνες» του Φοίβου Ταξιάρχη. Τον ρόλο μου στη σειρά «Στο Παρά 5» τον πήρα χάρη στην Ειρήνη, γιατί εγώ δεν ήξερα κανέναν. Είχε ένστικτο και μου είπε «είναι ο ρόλος της ζωής σου», δήλωσε για το ρόλο της  «γιαγιάς Θεοπούλας», που έχει μείνει αξέχαστος.

Οι δύσκολες συνεργασίες δεν την πτόησαν

«Οι δύσκολες συνεργασίες συμβαίνουν. Μου έχει τύχει και σε ΔΗΠΕΘΕ που ήμουν, αλλά δεν είμαι η μόνη. Έμαθα να κάνω αυτό που μου είχε πει παλιά ένας συνάδελφος «παίρνω ένα σφουγγάρι και το σβήνω», ανέφερε για το πώς χειρίστηκε λάθος συνεργασίες.

«Ο γάμος ήταν μια συνθήκη που με φόβιζε. Τώρα που μεγάλωσα και τα βλέπω όλα αντικειμενικά καταλαβαίνω ότι ήθελα να είμαι ελεύθερη. Φαίνεται ότι καλά έκανα και έμεινα μονή, γιατί δεν θα μπορούσα να γράψω τα βιβλία μου», σημείωσε για την προσωπική της ζωή και την απόφαση της να μην παντρευτεί.

«Σκέφτομαι πια να ασχοληθώ με το παιδικό θέατρο. Το Νοέμβριο κυκλοφορεί εάν παιδικό θεατρικό μου με τίτλο «Ο Τσίτσιμπος», δήλωσε για τα επόμενα σχέδια της στο θέατρο.