Έφη Πίκουλα: «Ο σύζυγός μου πέθανε στα χέρια μου – Τώρα πρέπει να είμαι ο άντρας του εαυτού μου»

Συντάκτης: Newsroom

7 Οκτωβρίου 2022 15:30

Έφη Πίκουλα: «Ο σύζυγός μου πέθανε στα χέρια μου – Τώρα πρέπει να είμαι ο άντρας του εαυτού μου»

Η Έφη Πίκουλα μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη» για τον χαμό του συζύγου της, Τάκη Βουγιουκλάκη, τη ζωή της μετά την απώλεια και την ατάκα που κράτησε από την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Το σπίτι μου είναι ένας χώρος που τον φτιάξαμε με τον Τάκη Βουγιουκλάκη. Είναι ένα καταφύγιο που εκφράζω τα συναισθήματά μου. Νιώθω μοναξιά αλλά προσπαθώ να την καλύψω με πολλές ασχολίες».

«Είναι δύσκολη η ζωή μου χωρίς τον Τάκη. Θυμάμαι την ατάκα της Αλίκης Βουγιουκλάκη ότι πρέπει να είμαι άντρας του εαυτού μου.

Ο σύζυγός μου πέθανε στα χέρια μου, τρεις τα ξημερώματα. Ήταν 35 χρόνια δημιουργικά και όμορφα γεμάτα από αγάπη. Ήταν προσωπική μου επιλογή να μην κάνω παιδί, εγώ πήρα την ευθύνη και έπρεπε να το επωμιστώ», είπε η Έφη Πίκουλα.

Έφη Πίκουλα:«Ακουγόντουσαν πάρα πολύ αυτά αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ το μέγεθος»

Η Εφη Πίκουλα σε  μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα σχολιάζοντας τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως μέσα από το κίνημα του ελληνικού MeToo, στον καλλιτεχνικό χώρο και οι δηλώσεις της αναμένεται να συζητηθούν.

Η ηθοποιός που μεσουρανύσε την δεκαετία του 80 σε αυστηρό ύφος, σημείωσε ότι δεν βρίσκει λογικό να επισκέπτεται κάποιος τον σκηνοθέτη νυχτερινές ώρες, ενώ αναρωτήθηκε ποιος φταίει σε μια τέτοια περίπτωση: «Μια φορά κάτι πήγε να γίνει με έναν σκηνοθέτη που έκλεισε την πόρτα στο γραφείο του αλλά ήμουν τόσο επιθετική, που τον απώθησα κι έφυγα. Αν και από τις δύο πλευρές αντιμετωπίζεται λογικά και υπεύθυνα, δεν θα γίνονται αυτά. Έχω ακούσει πάρα πολλά. Πήγε λέει το βράδυ στο σπίτι σκηνοθέτη για να της διαβάσει το κείμενο. Βράδυ πας στο σπίτι του; Φταίει αυτός ή εσύ;» σχολίασε η ηθοποιός.

Μιλώντας δε για την συμπεριφορά των ηθοποιών-σκηνοθετών που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη, η ίδια δήλωσε: «Ακουγόντουσαν πάρα πολύ αυτά αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ το μέγεθος. Λυπάμαι για αυτό. Αυτές είναι ακραίες περιπτώσεις, εγκληματικές συμπεριφορές».

Αναφερόμενη μάλιστα στην διαγραφή του Δημήτρη Λιγνάδη και του Πέτρου Φιλιππίδη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, η ίδια δήλωσε ότι ήταν μια σωστή απόφαση, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη και τον θαυμασμό της στον πρόεδρο του Σωματείου, τον Σπύρο Μπιμπίλα.

«Με όλο αυτό που γίνεται έχει χαθεί το φλερτ. Στην δική μου εποχή ήταν πολύ πιο ωραία τα πράγματα. Αν δεν υπήρχε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά, δεν γινόταν τίποτα. Αυτό το πιστεύω» σχολίασε μεταξύ άλλων η κα. Πίκουλα.