Η είδηση του θανάτου της Μαριανίνας Κριεζή σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Η στιχουργός των παιδικών αναμνήσεων της Λιλιπούπολης δεν είναι πια εδώ.

Έφυγε από τη ζωή η στιχουργός Μαριανίνα Κριεζή.

Η Μαριανίνα Κριεζή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947, μεγάλωσε στο Ψυχικό και κατάγεται από την Ύδρα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών χωρίς να πάρει πτυχίο. Και Διακοσμητική – Σκηνογραφία στα εργαστήρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, όπου ολοκλήρωσε τις εκεί διετείς σπουδές της.

Το 1969 πήγε στο Παρίσι για να σπουδάσει σχέδιο υφάσματος, επέστρεψε στην Ελλάδα. Εργάστηκε ως γραφίστρια και την άνοιξη του 1977 άρχισε να συνεργάζεται με το Τρίτο Πρόγραμμα όταν διευθυντής ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις.

Εκεί έγραψε τους στίχους όλων των τραγουδιών της ραδιοφωνικής εκπομπής «Εδώ Λιλιπούπολη». Ενώ συμμετείχε και στα κείμενα, ιδίως ως συγγραφικό δίδυμο με την ηθοποιό Άννα Παναγιωτοπούλου. Συνέπραξε επίσης, ως κειμενογράφος, σε επιθεωρήσεις της «Ελεύθερης Σκηνής».

Κατά την διάρκεια της διαδρομής της συνεργάστηκε με πολλούς ακόμη τραγουδιστές. Μεταξύ των οποίων η Δήμητρα Γαλάνη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, ο Λάκης Παπαδόπουλος, η Ελένη Δήμου κ.α.

«Τα ήσυχα βράδια», η «Σερενάτα» και το «Batida de Coco» που αγαπήσαμε από τις πρώτες ερμηνείες της Αρλέτας, το πασίγνωστο «Ένα λεπτό περιπτερά» του Στράτου Διονυσίου, το «Δεν έχω χρόνο» του Μιχάλη Χατζηγιάννη, είναι μερικά από τα τραγούδια που μας άφησε.