Εγιάλ Όφερ: Στην Ιθάκη ο Ισραηλινός κροίσος με το γιοτ των 200 εκατ. ευρώ

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

8 Αυγούστου 2022 16:58

Στον κόλπο του Σκίνου στην Ιθάκη βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες το εντυπωσιακό γιοτ του δισεκατομμυριούχου, Εγιάλ Όφερ.

Ο Ισραηλινός κροίσος Εγιάλ Όφερ με περιουσία 11,4 δισ. ευρώ, επισκέπτεται από το 2020 με το σκάφος «Olivia O» την Ιθάκη, αγκυροβολώντας στα ήρεμα νερά του αγαπημένου του κόλπου του Σκίνου, που προτιμούν όσοι διάσημοι έρχονται το νησί.

Η πολυτελής θαλαμηγός αξίζει 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Εγιάλ Όφερ είναι πρόεδρος της «Ofer Global», η οποία ηγείται του ιδιωτικού χαρτοφυλακίου διεθνών επιχειρήσεων του ομίλου στον τομέα της ναυτιλίας, των ακινήτων, της ενέργειας, της τεχνολογίας, των τραπεζών και των επενδύσεων, με περισσότερους από 30.000 υπαλλήλους σε δεκαπέντε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Συμμετέχει επίσης στο διοικητικό συμβούλιο της «Royal Caribbean Group» και στο συμβουλευτικό συμβούλιο του Bloomberg New Economy Forum.

Ο Εγιάλ Όφερ ηγείται του «Global Holdings Group», ενός ομίλου με ακίνητα άνω των δέκα εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών, που ειδικεύεται σε κτίρια γραφείων μεγάλης κλίμακας, ξενοδοχεία και πολυτελείς οικιστικές κατασκευές.

Τα ακίνητα περιλαμβάνουν το εμβληματικό 15 Central Park West στη Νέα Υόρκη και ορόσημα εμπορικά κτίρια-ορόσημα, όπως το 120 Park Avenue και το Sea Containers στο Λονδίνο.

Ο Εγιάλ Όφερ ηγείται επίσης του «O.G Energy division» το οποίο έχει συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που επικεντρώνονται σε αιολικά, ηλιακά και δασοκομικά και είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή μονάδων FSO και FPSO μέσω των Omni Offshore Terminal.

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «Royal Caribbean Group» από το 1995.

Το 2014, του δόθηκε η τιμή της του εφ’ όρου ζωής μέλους του The Baltic Exchange in London ως αναγνώριση της συμβολής του στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Το 2018, διορίστηκε στο παγκόσμιο συμβουλευτικό συμβούλιο του Bloomberg New Economy Forum.

Σε συνδυασμό με τα επιχειρηματικά του ενδιαφέροντα, ο Εγιάλ Όφερ είναι αφοσιωμένος φιλάνθρωπος, έχοντας κληρονομήσει από την οικογένειά του το μύθο της φιλανθρωπικής δράσης τον οποίο υπερασπίζεται με συνέπεια.

Σήμερα, μέσω του «Eyal & Marilyn Ofer Family Foundation», υποστηρίζει σειρά από φιλανθρωπικούς σκοπούς και ιδρύματα που εστιάζουν κυρίως στις τέχνες και την εκπαίδευση.

Είναι παθιασμένος με την τέχνη και ένας μεγάλος συλλέκτης των ιμπρεσιονιστικών και μετα-ιμπρεσιονιστικών έργων.

Πηγή: kefaloniapress.gr