Εγκυμοσύνη και Καλοκαίρι – Γεώργιος Σ. Κούτρας Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Χειρουργός

25 Αυγούστου 2021 14:06

Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι έγκυες γυναίκες το καλοκαίρι, που η έκθεση στον ήλιο και το μπάνιο στη θάλασσα θέλουν μεγάλη προσοχή. Ο Μαιευτήρας και Γυναικολόγος Χειρούργος, Γεώργιος Κούτρας, απαντάει σε όλους τους προβληματισμούς που “βασανίζουν” συχνά τις εγκύους, στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το μπάνιο στη θάλασσα συστήνεται κανονικά, καθώς η κολύμβηση αποτελεί την καλύτερη ίσως γυμναστική στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αφού η άνωση βοηθά στο να μην αισθάνεται η γυναίκα το βάρος της εγκυμοσύνης.

Τα αντηλιακά επιτρέπονται κανονικά στην εγκυμοσύνη.

Προτιμάμε καθαρές θάλασσες. Επίσης, επιτρέπονται οι πισίνες καλών ξενοδοχείων, αφού συνήθως είναι πολύ χλωριωμένες.

Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο. Στην πραγματικότητα, ο ήλιος δεν βλάπτει στην εγκυμοσύνη, αλλά αυτό που πρέπει να αποφεύγεται είναι η αφυδάτωση.

Το μπάνιο επιτρέπεται μέχρι και τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης (εφόσον μπορεί να γεννήσει μέσα στο νερό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να μπαίνει στη θάλασσα την 38η ή 39η εβδομάδα της κύησης).

Για αποφυγή μυκητιάσεων συστήνεται στην έγκυο γυναίκα να μην με βρεγμένο μαγιό πολλή ώρα εκτός νερού. Το υλικό του μαγιό δεν είναι και το πλέον pregnancy friendly και ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων στον κόλπο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ιατρεία: Καρνεάδου 26, Κολωνάκι,

Βουρνόβα 2 & Τατοΐου, Κηφισιά

Τηλ.: 6972000307 – 2106184000

Email.: [email protected]