Είδηση Βόμβα: ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ

Δημοσιεύθηκε: 10/07/2020 21:00
Είδηση Βόμβα: ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗ  ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ  ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ

Σαμπάνιες ανοίγουν στις πιστώτριες τράπεζες λόγω του ζωηρού ενδιαφέροντος που βλέπουν να εκδηλώνεται από τους επενδυτές για την εξαγορά του ιστορικού resort στην Αγία Πελαγία της Κρήτης, το οποίο πέρασε στον έλεγχό τους μετά τη δικαστική διαμάχη με την πρώην ιδιοκτήτρια Ντία Καψή.

Πλην του Ιβάν (δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις) άλλοι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι της χώρας – οι οποίοι έχουν μικρή έως ανύπαρκτη παρουσία στην Κρήτη ενώ η χάρη τους έχει φθάσει και εκτός συνόρων – αλλά και ξένες εταιρείες, καλοβλέπουν το resort και έχουν ήδη χτυπήσει την πόρτα των τραπεζών…

Ανάμεσά τους και ο αμερικανικός κολοσσός Hines, με το ισχυρό δίδυμο Πολ Γομόπουλου και Ανδρέα Καψάλη (σύζυγος της γνωστής αοιδού Έλενας Παπαρίζου) που έχει κάνει απόβαση στο νησί και επεκτείνεται δυναμικά, έχοντας ρίξει 150 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά «σκοτωμένων» ακινήτων-φιλέτων και συνεχίζει απτόητη.

Η Hines έχει μπει «σφήνα» στο deal που ήταν έτοιμος να «κλείσει» ο Σαββίδης για τα ξενοδοχεία Καψή, γεγονός που προκάλεσε την οργή και την έντονη αντίδραση του ομογενή επιχειρηματία. Μάλιστα, μέσω τρίτων έστειλε μήνυμα στους Γομόπουλο και Καψάλη υπογραμμίζοντας πως ανοίγουν πόλεμο μαζί του και ζητώντας τους να μη δώσουν συνέχεια και να υποχωρήσουν!

Το μετέωρο βήμα της Έλενας

Αυτή η κόντρα δεν επεκτείνεται μόνο όμως στον άνδρα της και τον Ιβάν, αλλά αγγίζει και την Έλενα Παπαρίζου. Κι αυτό γιατί το μόνο που θέλει είναι οποιαδήποτε κόντρα με τον Σαββίδη ο οποίος ασκεί απίστευτη επιρροή στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Έλενα θέλει να είναι καλοδεχούμενη στη συμπρωτεύουσα, αφού οι πίστες της Θεσσαλονίκης την έχουν στηρίξει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και πάντα τον περισσότερο επαγγελματικό χρόνο τον περνούσε εκεί και δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις της. Και θα δείξει αν είναι άλλο Παπαρίζου και άλλο Καψάλης.

Δυναμικό… μπάσιμο στην Κρήτη

Στα τέλη του Ιανουαρίου που πέρασε, η Hines προχώρησε στην απόκτηση τριών ξενοδοχειακών μονάδων του Ομίλου Cyan Group of Hotels, συμφερόντων της οικογένειας του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη. Το ποσό που δαπανήθηκε για το «κλείσιμο» του deal έφτασε τα 61 εκατ. ευρώ. 

Η συναλλαγή, η οποία χαρακτηρίζεται από ειδικούς της ξενοδοχειακής αγοράς ως κορυφαίο γεγονός, αφορά το πεντάστερο Apollonia Beach Resort & Spa και το τετράστερο Santa Marina Beach Resort. Αμφότερα βρίσκονται στην Αμμουδάρα Ηρακλείου. Παράλληλα, η Hines έκανε δικό της και το επίσης πεντάστερο Sitia Beach City Resort & Spa, που βρίσκεται στη Σητεία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ο αμερικανικός όμιλος προχώρησε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις στην παραπάνω εξαγορά και πέραν του τιμήματος των 61 εκατ. ευρώ προτίθεται να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των τριών ξενοδοχειακών μονάδων. 

Στο «στόχαστρο» δύο ακόμη ξενοδοχεία

Από εκεί και πέρα, η Hines, η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για περαιτέρω επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό, εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην απόκτηση και άλλων επαγγελματικών ακινήτων. Τους τελευταίους μήνες βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις ώστε να περάσουν στο χαρτοφυλάκιά της, δύο ξενοδοχεία του ομίλου Μαμιδάκη στην Κρήτη. Ο λόγος για το τριών αστέρων Coral και των τεσσάρων αστέρων Hermes.

Η εξαγορά των δυο μονάδων πρόκειται να γίνει –εφόσον όλα κυλήσουν κατ’ ευχήν- μέσω της επιχειρούμενης αναδιάρθρωσης των οφειλών της «Μαμιδάκης Συμμετοχών» από τις πιστώτριες τράπεζες.

Η Hines, επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1957 από τον Τζέραλντ Χάινς, επενδύει τα τελευταία χρόνια σε ακίνητα distressed, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα και βγαίνουν προς πώληση σε χαμηλές τιμές. Έχει ως αντικείμενο την επένδυση, ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων.

Σήμερα διαθέτει παρουσία σε 219 πόλεις και σε 23 χώρες, ενώ διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 124,3 δισ. δολαρίων. Διαθέτει 148 projects στη φάση της ανάπτυξης, ενώ έχει αποκτήσει και ανακατασκευάσει 1.362 ιδιοκτησίες, με συνολική επιφάνεια περίπου 42 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων.

Σημαντικές κινήσεις στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η εταιρεία ήρθε το 2014, διαθέτοντας συνολικά ακίνητα αξίας 121 εκατ. δολαρίων. Με στο real estate στη χώρα μας ασχολήθηκε το 2017 όταν μαζί με την εταιρεία Henderson Park απέκτησαν, μέσω πλειστηριασμού, το κτήριο στη Λεωφόρο Συγγρού που στέγαζε το ξενοδοχείο Athens Ledra. Αυτό ανακατασκευάστηκε και πλέον εκεί λειτουργεί το ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens,.

Σημειώνεται πως οι αρχικοί πλειστηριασμοί υπήρξαν άγονοι, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στην Hines να κάνει δικό της το ακίνητο έναντι 33 εκατ. ευρώ, ενώ η αρχική τιμή εκκίνησης ήταν 48 εκατ. ευρώ!

Στη συνέχεια, προχώρησε στην εξαγορά του οικοπέδου 24 στρεμμάτων της πρώην Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη στον Κηφισό. Για την αγορά αυτή δαπάνησε περίπου επτά εκατ. ευρώ. Εκεί μέσα σε λίγους μήνες δημιουργήθηκε το νέο μεγάλο κατάστημα των γαλλικών Leroy Merlin.

Στον χώρο αυτό η Blackrock, μέσω της θυγατρικής της στην Ελλάδα Artume, προγραμμάτιζε αρχικά την κατασκευή εμπορικού κέντρου. Ωστόσο το έργο των 300 εκατ. ευρώ ακυρώθηκε και το ακίνητο, η αξία του οποίου έφτανε τα 9,2 εκατ., πωλήθηκε στη Hines σαφώς πιο χαμηλά.

Το τελευταίο project της Hines αφορά το εμπορικό κέντρο Athens Heart, που χρειαζόταν κεφαλαιακή ενίσχυση και αλλαγή χρήσεων. Η «σωτηρία» ήρθε από τη Hines, η οποία θα μετατρέψει το Athens Heart σε premium εκπτωτικό εμπορικό κέντρο 22.000 τ.μ. με τη επωνυμία Gazi Outlet.

Τέλος, η Hines ενδιαφέρεται για το ημιτελές εμπορικό κέντρο της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική στο Βοτανικό, για το οποίο η αμερικανική εταιρεία έχει υπογράψει μνημόνιο συναντίληψης με την Alpha Bank, τη βασική πιστώτρια τράπεζα της Βωβός.

ΕΝΘΕΤΟ

Το love story του Καψάλη με την Παπαρίζου και ο μυστικός γάμος!

Η Έλενα Παπαρίζου και ο Ανδρέας Καψάλης αποτελούν ένα από τα πιο γνωστά ζευγάρια της ελληνικής showbiz.

Η εκρηκτική τραγουδίστρια και ο επιχειρηματίας, που είναι σημαίνων στέλεχος της παγκόσμιας εταιρείας επενδύσεων, ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων Hines, γνωρίστηκαν τον Απρίλιο του 2012. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά μέσω κοινών φίλων και αμέσως αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε… χημεία μεταξύ τους.

Σύντομα ήταν μαζί και από την αρχή της σχέσης τους αποφάσισαν να ζήσουν κάτω από την ίδια στέγη. Έκτοτε είναι αχώριστοι.

Ο Καψάλης είχε μόλις βγει από έναν γάμο, ο οποίος διήρκησε τέσσερα χρόνια. Από τη δική της πλευρά, η Παπαρίζου είχε αφήσει πίσω της τον χωρισμό της με τον Τόνυ Μαυρίδη. Οι δύο ερωτευμένοι προσπαθούσαν να κρατήσουν το ειδύλλιό τους και την προσωπική τους ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ήταν εύκολο μιας και οι παπαράτσι προσπαθούσαν να τους «συλλάβουν» μαζί. Τελικά, τα κατάφεραν το 2013 όταν οι δυο τους επισκέφτηκαν εμπορικό κέντρο. Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες έδειχναν την Παπαρίζου και τον Καψάλη να φιλιούνται πίσω από τα ράφια καταστήματος με αθλητικά είδη.

Στη συνέχεια, το ζευγάρι πήρε την απόφαση να παντρευτεί. Ο γάμος τους έγινε μυστικά στην Ελλάδα. Η ανακοίνωση έγινε από την ίδια την Παπαρίζου μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Ιnstagram. Η τραγουδίστρια πόσταρε στις 9 Αυγούστου 2015 φωτογραφία της με τον Καψάλη γράφοντας στη λεζάντα: «Εγώ και ο σύζυγός μου!» ευχαριστώντας τον καλό της φίλο και συνάδελφο, Magnus Carlsson, οποίος φαίνεται πως ήταν ο κουμπάρος.

Δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν ότι οι νεόνυμφοι ενημέρωσαν τους φίλους τους για το γάμο τους μετά την τελετή!

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT