Ειρήνη Μανιά

Δημοσιεύθηκε: 23 Ιουλίου 2019 16:50
Ειρήνη Μανιά

Η Ειρήνη Μανιά κατάγεται από τα Χανιά όμως γεννήθηκε στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας. Αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου και Διακόσμησης, της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών Αθήνας με άριστα.

Ζει και εργάζεται στα Χανιά ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 1989. Κέρδισε σε διαγωνισμό την ανάθεση μελέτης και κατασκευής πλαστικής μακέτας με θέμα: “Αρσενάλι”, στη συνέχεια κερδίζει και δεύτερο διαγωνισμό με θέμα την συλλογή στοιχείων, την μελέτη και κατασκευή πλαστικής μακέτας της Παλαιάς Πόλης των Χανίων, κατά την Ενετική περίοδο.

 

Η μακέτα συνοδεύτηκε και από χειρόγραφη γκραβούρα που απεικόνιζε τον χάρτη των Χανίων της τότε Ενετικής πόλης με τα οχυρωματικά έργα, τα μοναστήρια τα οικοδομικά τετράγωνα, έργα που μέχρι σήμερα εκθέτονται στο Ναυτικό μουσείο Κρήτης. Έκανε κατ’ επανάληψη ειδικούς σχεδιασμούς βιομηχανικής παραγωγής επίπλων για μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες, κυρίως για ξενοδοχειακά έργα.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με μελέτες αρχιτεκτονικών έργων και διακόσμησης, όπως ιδιωτικές κατοικίες, τουριστικές βίλλες και ξενοδοχειακά έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας καθώς και με διόρθωση αρχιτεκτονικών σχεδίων και ανακαινίσεις.

Αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ενώ εμπλουτίζει τους χώρους αυτούς με ειδικές κατασκευές και επίπλωση, σχεδιασμένα από την ίδια. Από το portfolio της δεν λείπουν μελέτες για χώρους εστίασης, wellness spa και άλλα. Ακόμα έχει μελετήσει την κατασκευή περιπτέρων, για συνεργάτες της, στα πλαίσια συμμετοχής τους σε εκθέσεις όπως: 100% Hotel Show , ΞΕΝΙΑ, HORECA, LIGHT+BUILDING FRANKFURT.

 

Κ. Μάνου 22, Χανιά, τηλ.: 28210 42410, 28210 28722, κιν.: 6977 559914

e-mail: [email protected]