Ειρήνη Νικολοπούλου: «Όταν αποφάσισα να σταματήσω από την τηλεόραση, η μητέρα μου έπαθε ένα επεισόδιο και έφυγε από τη ζωή»

Συντάκτης: Newsroom

21 Νοεμβρίου 2022 15:11

Ειρήνη Νικολοπούλου: «Όταν αποφάσισα να σταματήσω από την τηλεόραση, η μητέρα μου έπαθε ένα επεισόδιο και έφυγε από τη ζωή»

H Ειρήνη Νικολοπούλου μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη» και αναφέρθηκε τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας της αλλά και μερικές από τις ιστορικότερες συναντήσεις που είχε με μεγάλες προσωπικότητες.

«Όλοι θέλουν την δημοσιότητα, όμως τα λεπτά δημοσιότητας τώρα μπορεί να περάσουν από το Τwitter και να σε μαυρίσουν τελείως. Δεν είναι τόσο απλό το “βγαίνω στη δημοσιότητα, θέλει αρετή, τόλμη και ανδρίαν”. Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου ήταν όταν συνάντησα τον Άντονι Κουίν και τον Γιάσερ Αραφάτ. Σημαντική στιγμή ήταν όταν με προσκάλεσαν στο σπίτι τους η Μελίνα Μερκούρη και ο Ζυλ Ντασέν για να βρεθώ με τον Παπανδρέου και την Δήμητρα Λιάνη, στην μετά Χέρφιλντ εποχή».

Η Ειρήνη Νικολοπούλου αναφέρθηκε στις πιέσεις που δέχτηκε για να γίνει ξανθιά, ενώ τόνισε πως «οι άντρες του χώρου μαζί μου ήταν εκτελεστές, ενώ οι γυναίκες το έχωναν αργά και βασανιστικά το μαχαίρι».

«Μία γυναίκα είναι ευτυχισμένη όταν δεν είναι στερημένη, όταν έχει καλλιεργήσει το μυαλό της και έχει γνώσεις. Πρέπει τα απωθημένα να προσπαθούμε να τα καλύπτουμε, ο άνθρωπος με απωθημένα είναι ο πιο επικίνδυνος.

Για την απόφασή της να αποσυρθεί από την τηλεόραση και το πόσο στοίχισε αυτό στην μητέρα της είπε: «Είναι αλήθεια ότι έπαθε ένα επεισόδιο, συγχωρεμένη πλέον η μανούλα μου. Αυτό που έλεγε η μαμά μου, η οποία ήταν ουσιαστική μάματζερ είναι να είμαστε καλοί άνθρωποι. Εγώ δεν μπορούσα να πατήσω επί πτωμάτων».

Ειρήνη Νικολοπούλου: «Ήθελα να είμαι παρούσα στα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα»

Ειρήνη Νικολοπούλου: «Ήθελα να είμαι παρούσα στα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα»

Η Ειρήνη Νικολοπούλου μίλησε για τα 38 χρόνια που ασκεί την δημοσιογραφία και τα μεγάλα γεγονότα τα οποία έχει καλύψει ενημερωτικά.

«Έχω αισθανθεί ανταγωνισμό και από άνδρες και από γυναίκες. Οι άνδρες είχαν μεγαλύτερη εξουσία και με έβλεπαν σαν “εξωτικό φρούτο” γιατί δεν ακολουθούσα την πεπατημένη» σημείωσε, τονίζοντας ότι «η ελληνική τηλεόραση τότε ήταν πολύ εσωστρεφής. Προσπάθησα να της δώσω μια εξωστρέφεια.

Εμένα δεν με ενδιέφερε το σταριλίκι. Με ενδιέφερε όταν πηγαίνω, να νιώθω τόσο γεμάτη μέσα μου και αυτή την τεράστια αδρεναλίνη».

«Ήθελα να είμαι παρούσα στα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα και να περάσω στους τηλεθεατές ότι ήταν κάτι πολύ δυνατό και τους αφορούσε». Είπε η Ειρήνη Νικολοπούλου για τα σημαντικά γεγονότα που βρέθηκε στην «πρώτη γραμμή».

Μίλησε για τη συνάντησή της με τον Άντονι Κουίν στην παραλία της Σάντα Μόνικα, όταν εκείνος έπαιζε τάβλι και έβριζε στα… ελληνικά.

«Είδα έναν Έλληνα εκείνη τη στιγμή. Με αγκάλιασε και μου είπε “αγάπη μου, σ’ αγαπώ πολύ».

Για την οικογένειά της

«Δεν ξέρω αν πήρα άριστα στην οικογένεια. Σημασία έχει να ζεσταίνεται η ψυχή σου όταν κλείνουν τα φώτα, από τους δικούς σου ανθρώπους».

«Η σχέση μου με την κόρη μου είναι άριστη. Το δουλέψαμε και οι δύο για να είναι άριστες οι σχέσεις μας. Είναι μοναχοκόρη και είμαστε πολύ κοντά» πρόσθεσε για τη σχέση της με την κόρη της, τονίζοντας ότι εκείνη την είχε αποτρέψει από το να γίνει ευρωβουλευτής, καθώς δεν ήθελε σε ηλικία 14 ετών να πάει στις Βρυξέλλες.