Εισβολή στην Ουκρανία: νύχτα κόλαση με 137 νεκρούς

25 Φεβρουαρίου 2022 09:47

Εισβολή στην Ουκρανία: νύχτα κόλαση με 137 νεκρούς

Το Κίεβο τελεί υπό ασφυκτική πολιορκία, αφού φαίνεται ότι στόχος του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι να κατακτήσει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό.

Εισβολή στην Ουκρανία: νύχτα κόλαση με 137 νεκρούς.

Όχι μόνο για να κάνει επίδειξη δύναμης, αλλά για να αναγκάσει τον Ζελένσκι να υποταχθεί στα «θέλω» της Ρωσίας.

Ο στόχος των Ρώσων, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο, είναι να δημιουργήσουν χερσαίο διάδρομο από τη χερσόνησο της Κριμαίας. Στις περιοχές των αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας και να έχουν επίσης στο στόχαστρο την περιοχή της Υπερδνειστερίας στον Μόλδοβα.

Με 137 ανθρώπους να έχουν σκοτωθεί σε 24 ώρες εχθροπραξιών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, οι μάχες δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή. Συνεχίζονται στην περιφέρεια της Χερσώνας, στον νότο. Στο αεροδρόμιο Γκοστομέλ, δυτικά του Κιέβου κι αλλού. Η μεγαλύτερη δίνεται, φυσικά, στο Κίεβο, όπου το πρωί ήχησαν ξανά οι σειρήνες…

Τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στο κέντρο του Κιέβου. Μέσω Facebook, ο ουκρανικός στρατός ξηράς έκανε λόγο για «πυραυλικές επιθέσεις» εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας. Και διαβεβαίωσε ότι αναχαιτίστηκαν και καταρρίφθηκαν δύο από τους πυραύλους.

newsit