Εκλογές 2023: Ποιοι επώνυμοι διεκδικούν την ψήφο μας

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

11 Απριλίου 2023 11:01

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου πλησιάζουν και ήδη έχουν γίνει γνωστές κάποιες από υποψηφιότητες γνωστών και επιφανών προσώπων, τα οποία θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στη Βουλή.

Δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, αθλητές αποφάσισαν να ασχοληθούν με την πολιτική και έχουν αρχίσει την προεκλογική τους εκστρατεία, κυρίως μέσα από τα social media.

Με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι υποψήφιος ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ο ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης το 2004, αποδέχθηκε τη σχετική πρόταση.

Στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος περιλήφθηκε και ο γνωστός στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός, Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, όπως και ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης.

Υποψήφια ξανά με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι η Νόνη Δούνια, βουλευτής Α’ Πειραιώς.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, μία από τις υποψηφιότητες που προκάλεσε αίσθηση και πολλές αντιδράσεις, είναι αυτή του μουσικού Μιθριδάτη, ο οποίος παλαιότερα είχε κάνει αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Στα ψηφοδέλτια του ίδιου κόμματος και ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, καθώς και η δημοσιογράφος και σύζυγος του αείμνηστου ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη. Πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί αν θα είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης ή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η ηθοποιός, Μαριάννα Τουμασάτου θα είναι επίσης υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τραγουδιστής και συνθέτης, Διονύσης Τσακνής θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ.

Το ίδιο ισχύει και για τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. εν αποστρατεία, Θανάση Κατερινόπουλο.

Υποψήφιος με το ίδιο κόμμα και ο Βαγγέλης Σερίφης, όπως και ηθοποιοί Ελένη Γερασιμίδου, Λίλα Καφαντάρη και Παύλος Ορκόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Μπιμπίλας θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών με το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Αίσθηση προκάλεσε, τέλος, και η υποψηφιότητα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, Βασίλη Τσιάρτα. Θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του κόμματος Εθνική Δημιουργία των Θάνου Τζήμερου και Φάηλου Κρανηδιώτη.

Φυσικά, τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστά και άλλα ονόματα εκπροσώπων της σόουμπιζ που αποφάσισαν να θέσουν υποψηφιότητα.