Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ! (βίντεο)

17 Δεκεμβρίου 2018 10:35

Επίθεση στον ΣΚΑΪ! Βόμβα μεγάλης ισχύος εξερράγη στις 02.37 τα ξημερώματα στον τηλεοπτικό σταθμό του Φαλήρου, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς οι εργαζόμενοι είχαν απομακρυνθεί αφού προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Πριν από την έκρηξη, γύρω στη 01.45, άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και έδωσε περιθώριο 45 λεπτά, αναφέροντας τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα». Το  τηλεφώνημα έγινε από «πακιστανικό τηλέφωνο» μιας χρήσης χωρίς απόκρυψη στοιχείων.

Αμέσως απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία. Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε την ώρα που είχε προαναγγείλει ο άγνωστος, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν τραυματισμοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι υλικές ζημιές υπάρχουν μέχρι και στον έκτο όροφο του κτηρίου. Oι υλικές ζημιές είναι μεγάλες σχεδόν σε όλους τους ορόφους. Οι μεγαλύτερες σημειώθηκαν στον τρίτο και τέταρτο όροφο, όπου βρίσκονται γραφεία εργαζομένων. Ψευδοροφές έπεσαν στο πάτωμα, τζαμαρίες έγιναν θρύψαλα

Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας κάνουν λόγο για περισσότερα από πέντε κιλά εκρηκτικής ύλης! Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι δράστες που προσέγγισαν το σημείο με μοτοσικλέτα είχαν τοποθετήσει τη βόμβα σε σάκο.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος στο πεζοδρόμιο απέναντι από την είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων.

H υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος βρέθηκαν έξω από το κτίριο του ΣΚΑΪ.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι υπήρχε ομάδα υποστήριξης με το πιθανότερο σενάριο να είναι ότι αυτοί που έβαλαν τη βόμβα σταμάτησαν στην υπόγεια διάβαση προς το ΣΕΦ σε ένα «τυφλό» σημείο χωρίς κάμερες και εξαφανίστηκαν. Ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται είναι ο τρομοκράτης να προσέγγισε το σημείο από υπόγεια διάβαση που οδηγεί στην περίφραξη του κτιρίου και στη συνέχεια μαζί με συνεργό του να απομακρύνθηκαν από περιβάλλοντα χώρο του παρακείμενου ΣΕΦ.

Η έκρηξη έγινε αισθητή πολλές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο του ΣΚΑΪ. Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο σημείο· και γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

Κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα. Πάντως, στην Αντιτρομοκρατική «βλέπουν» την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ως υπεύθυνη. Αφενός η συγκεκριμένη τρομοκρατική ομάδα από το 2013 κάνει πάντα χτυπήματα τον Δεκέμβριο και αφετέρου είχε προηγηθεί η αποτυχημένη έκρηξη έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου για την οποία δεν είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Η αποτυχημένη αυτή έκρηξη είχε κάνει τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής να περιμένουν νέο χτύπημα χωρίς, όμως, να μπορούν να προσδιορίσουν τον πιθανό στόχο.

Ωστόσο, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο, να υπάρξει ανάληψη ευθύνης από πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, ενώ ως προς τον τρόπο προσέγγισης και απομάκρυνσης των δραστών θα εξεταστούν οι εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που βρίσκονται στην περίφραξη του κτιρίου.